WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrechtse Zaken
Loosdrecht, vr 8 februari 2008

De gemeente gaat over tot onteigening van de grond van Van der Wurf ten behoeve van het Dorpscentrum Oud Loosdrecht. En iets over Najade en verdiepingen.

Verdiepingenplan of dorpsavond

Burgemeester Bijl vertelde gisteren in de raad dat er een probleem was ontstaan, omdat de provincie een avond over het verdiepingenplan had belegd op dezelfde avond als de dorpsavond in Loosdrecht, nl op 21 februari. Het college had besloten om zich niet aan te passen en de dorpsavond gewoon op die avond door te laten gaan. De burgemeester ontkende desgevraagd, dat rancuneuze motieven bij deze beslissing een rol hadden gespeeld.

Dorpscentrum Loosdrecht

Burgemeester Bijl zei dat hij moest bekennen zich tweemaal te hebben vergist toen hij de raad vorig jaar vertelde dat iedereen akkoord zou gaan met het plan voor het Dorpscentrum van Oud-Loosdrecht. Het blijkt nu dat de heer Van der Wurf zich niet wil verenigen met de voorstellen van de gemeente en zelfs een onteigeningsadvocaat heeft ingeschakeld. De gemeente start nu dan ook een onteigeningsprocedure. Maar wat burgemeester Bijl het meest betreurde, is dat hij zich zo in de heer Van der Wurf had vergist.

Najade

De heer Van Waveren (DBL) opende de aanval op het college door te stellen, dat de gemeente bij de rechter alweer in het ongelijk was gesteld over de bouwplannen aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Maar wethouder Wim Neef (CDA) diende hem gelijk van repliek. De rechter had helemaal niemand in het ongelijk gesteld. De nieuwe eigenaar had 1 dag voor de rechtzitting een bouwplan ingediend. En daarvan had de rechter de gemeente gevraagd of er een kans op toewijzing zou zijn. Natuurlijk kon de gemeente dat op zo'n korte termijn niet beoordelen, vandaar dat de zaak op verzoek van de rechter is aangehouden totdat er uitsluitsel is. Wordt dus weer vervolgd.
bron
WWK
foto
---
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2