WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opgeschoonde WWK
Wijdemeren, zo 21 december 2008

Er zijn wat technische ingrepen gedaan in de WWK en er is wat oude rommel opgeruimd. We hopen dat u er niets van merkt.

Een website op internet is net als de schuur of de garage. Af en toe ruim je die op, maar na enige tijd is het toch nodig om weer op te ruimen en er de bezem door te halen.

Bij een website zijn dat verlopen pagina's, afbeeldingen die er niet meer toe doen en meer van dat soort zwerfvuil. Bovendien schrijdt de techniek voort en moet die ook af en toe aangepast worden.

Vanaf 1 januari 1996 hebben wij geprobeerd om het archief in stand en toegankelijk te houden, welke wijziging er in de structuur van de website ook aangebracht werd. Dat is goed gelukt, want u kunt alle berichten vanaf die datum nog steeds bekijken. Circa 7000 berichten en 7000 foto's.

Nieuwe versie

Afgelopen weekend is er een opgeschoonde versie van de WWK op de actuele website (www.wijdemeren.com) en op het archief (....) geplaatst. Bij de omzettingen kan er hier en daar wat mis zijn gegaan, hetgeen zich dan uit in ontbrekende pages en/of ontbrekende afbeeldingen. Wij hebben steekproefsgewijs getest en geen gekke dingen gevonden. Wij hopen dat u er helemaal niets van merkt. Als u toch nog iets vindt, dan horen wij dat graag van u via de reactieknop.

.shtml of .php

Er is één ding waar u mogelijk snel tegenaan loopt. De pages van de afgelopen vier jaar hadden de extensie .shtml. Die pages hebben allemaal de extensie .php gekregen. (We zullen u niet vermoeien met het waarom. Techniek..., zullen we maar zeggen.)

In zoekmachines zoals Google zijn onze pages geindexeerd met de oude .shtml extensie. Als u dus met een zoekmachine in Google bijv. zoekt op "Dobber Kortenhoef", dan krijgt u een groot aantal pages terug. Klikt u op de resultaten, dan worden de pages niet gevonden. U kunt daar altijd omheen door handmatig bovenin uw browser .shtml te vervangen door .php op het eind van het adres van de page.

Voorbeeld

Bij het opzoeken in Google op "Dobber Kortenhoef"werd deze page gevonden:

http://www.wijdemeersewebkrant.nl/2008/nov08/081119-04.shtml
verander .shtml in .php en u heeft hem weer te pakken.
http://www.wijdemeersewebkrant.nl/2008/nov08/081119-04.php

En u kunt de zoekmachine met het script op onze zoekpagina gebruiken. Die duurt langer, maar geeft alle resultaten, ook in de opgeschoonde site.

Zoekmachines als Google bezoeken regelmatig websites om wijzigingen in hun index aan te brengen. Over enige tijd is alles weer helemaal normaal.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2