WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lessons and Carols
's-Graveland, ma 15 december 2008

Op vrijdag 19 december om 20.00 uur wordt er een Festival of Lessons and Carols in de Hervormde Kerk in 's-Graveland gehouden.

persbericht

A Festival of Lessons and Carols in 's-Graveland

Op vrijdag 19 december om 20.00 uur wordt er een Festival of Lessons and Carols in de Hervormde Kerk in 's-Graveland gehouden.

 

Het Festival of Lessons and Carols is een in het Angelsaksische taalgebied bekend geworden vorm van kerkdienst voor de dagen rond Advent en Kerstmis. De viering bestaat uit een afwisseling van lezingen, Carols en bekende Nederlandse kerstliederen waarbij de aanwezigen ook meezingen. 

De lezingen uit de Bijbel volgen het aloude verhaal van profeten en evangelisten over de aankondiging van de geboorte van de Mens naar Gods welbehagen, en het aanbreken van zijn Koninkrijk, een wereld van gerechtigheid en vrede. Vele liederen zullen bekend voorkomen, waaronder Once in Royal David's city. Verder zingt het koor ook prachtige Kerst Anthems (o.a. van John Rutter) uit de Engelse traditie. Zo wordt op een prachtige manier de tijd van kerst ingeluid. Aan deze bijzondere dienst werken mee het Christelijk gemengd koor Exaudi o.l.v drs. Johan Dekker uit Amersfoort en de sopraan Carla Martens. De lezingen worden uitgesproken door Ds. F.A.J. Heikoop (Lector). Na afloop kunt u nog even napraten onder het genot van een kopje koffie/thee en een plakje cake

Vorig jaar is er in deze kerk ook een Festival of Lessons and Carols gehouden. Door velen is deze avond als bijzonder ervaren. Op 19 december zullen er weer andere liederen gezongen worden, zodat het geen herhaling is van vorig jaar.
De sfeervol verlichte kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis, bij de uitgang zal gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten.

Zie ook www.hervormdegemeentesgraveland.nl

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2