WIJDEMEERSE WEBKRANT
Florencius niet naar Nera
Horstermeer, za 9 augustus 2008

De particuliere Florenciusschool leidt een dolend bestaan. Eerst in villa Oud Cruijsbergen, toen misschien naar het Nera gebouw, nu naar een wijkcentrum.

De Florenciusschool kondigde enige tijd geleden aan dat men zijn intrek wilde nemen in het Nera-gebouw in de Horstermeer. Wethouder Nelleke Schenkkan wist van niets. Zij was verrast door de aankodiging en verklaarde dat daarvoor een bestemmingsplanwijziging nodig was. De school dacht dat dat wel snel geregeld kon worden.

Intussen heeft de school zijn toevlucht gezocht in een lokaal in een wijkcentrum in Bussum dat tijdelijk gehuurd wordt van welzijnsinstelling Versa. Florencius wil nog steeds graag naar het Nera-gebouw maar is daarover niet in gesprek met de gemeente.

Bestemming Nera onduidelijk

Het probleem met het Nera-gebouw is dat het onduidelijk is wat er mee gaat gebeuren. Er zijn plannen om het gebied waar het gebouw in staat te gaan gebruiken voor waterberging. De eigenaar Domeinen, de provincie en de gemeente bezien of en hoe het gebouw in de plannen is in te passen. De kans bestaat daarbij dat het gebouw moet verdwijnen voor de waterberging. In september denkt Wijdemeren met uitsluitsel te kunnen komen over de toekomst van het gebouw. Daarmee is niet gezegd dat de school daarna haar intrek in het Nera-gebouw kan nemen.

Florenciusschool

De Florenciusschool is een particuliere school die veel aandacht wil geven aan kinderen tussen acht en tien jaar oud. Er zijn zeven kinderen ingeschreven, waarvan er zeker vier komen. De school heeft zeven personeelsleden.

Dossier Horstermeer

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 3