WIJDEMEERSE WEBKRANT
Politiek Rondje Kunst
Wijdemeren, zo 20 april 2008

Drie wethouders van Kunst en Cultuur beleven Kunst over hun gemeentegrens heen. Op Woensdag 7 mei krijgen zij een voorproefje van de Kunstronde.

persbericht

Drie wethouders van Kunst en Cultuur beleven Kunst over hun gemeentegrens heen. Op Woensdag 7 mei worden zij uitgenodigd voor een persoonlijk voorproefje van de Kunstronde Vecht en Plassen.

Op initiatief van het bestuur van de Kunstronde Vecht en Plassen zullen op woensdag 7 mei a.s. 3 wethouders alvast een kijkje mogen nemen in de ateliers van 3 deelnemende kunstenaars aan deze inmiddels landelijk bekende Kunstronde in onze mooie en van oudsher kunstzinnige regio.

Iedere wethouder bezoekt één kunstenaar die niét in de eigen Gemeente woont en werkt. Hiermee is iets Nieuws in de regio ontstaan: noem het maar een "intergemeentelijk kunstzinnig uitwisselingsprogramma."

Onder het motto "Beleef kunst over je gemeente-grens heen" , krijgen de wethouders een persoonlijke rondleiding in het atelier van een naburige kunstenaar.

Het programma

Mevr. Gera Helling wethouder in de gemeente Loenen gaat 's ochtends naar de beeldend kunstenaar Adriaan van den Berk in Maarssen. In de middag gaat de heer Jaap Verkroost, wethouder in de gemeente Maarssen naar de beeldend kunstenares Will Kellermann in Kortenhoef. Eind van de middag gaat Mevr. Lia Moote, wethouder van Wijdemeren, die wethouder Nelleke Schenkkan van cultuur vervangt, naar beeldend kunstenares Liesbeth Romein in Vreeland.

Tijdschema en adressen:

  • Woensdag 7 mei 10.30 uur Gera Helling in atelier Adriaan van den Berk, Molenweg 1 Maarssen (zie ook www.adriaanvandenberk.nl )
  • Woensdag 7 mei 15.00 uur Jaap Verkroost in atelier Will Kellermann, Zuwe 22 b, Kortenhoef (zie ook: www.willkellermann.com )
  • Woensdag 7 mei 17.30 uur Lia Moote in atelier Liesbeth Romeijn, Sluisje 1 B, Vreeland.
Dit jaar wordt de Kunstronde Vecht en Plassen gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 mei. Dit is de zevende editie van deze jaarlijks terugkerende kunstenaarsmanifestatie in onze regio. Voor informatie over alle deelnemende kunstenaars zie de website: www.KunstRonde.nl
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4