WIJDEMEERSE WEBKRANT
KadDijk: 25 jaar tentoonstellingen
Kortenhoef, wo 9 april 2008

Tijdens het Pinksterweekend organiseert Kunst aan de Dijk in de Oude School in Kortenhoef een terugblik op 25 jaar tentoonstellingen.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
25 jaar tentoonstellingen in de Oude School

Tijdens het Pinksterweekend organiseert Kunst aan de Dijk een terugblik op 25 jaar tentoonstellingen. U kunt hier zo'n twintig schilderijen van een aantal oude bekenden zien, maar ook grafisch werk, affiches en catalogi. De tentoonstelling wordt gehouden tijdens de Kunstroute Wijdemeren en is geheel gratis.


Piet van der Hem: Moulin Rouge

De schilderijen die getoond worden zijn veelal van Kortenhoefse kunstenaars die in het verleden in het Oude Kerkje werden getoond. Zo zal van Flip Hamers onder andere De Zuwe in Kortenhoef te zien zijn. August van Voorden is aanwezig met een mooi zelfportret en Barend van Voorden met Landweg met Kerk in Kortenhoef . Tevens zal men werk kunnen bewonderen van Piet van Wijngaerdt, Jacob Ritsema (met Kerkje te Kortenhoef ), Nicolaas Wijnberg en Lodewijk Schelfhout.

Naast deze schilderijen worden er ook tekeningen en grafisch werk getoond, evenals een aantal affiches van voorgaande jaren. In een tweetal vitrines zullen recensies en foto's te zien zijn

PowerPoint

In een apart lokaal kunt u kijken naar een sfeervolle PowerPoint-presentatie met beelden van een aantal recente tentoonstellingen in een muzikale omlijsting. Deze presentatie Terugblik  is gemaakt door Peter van den Akker, kunstenaar te Kortenhoef.

Catalogi en kaarten

Bij de ingang van de tentoonstelling kan men catalogi en kaarten kopen van voorgaande tentoonstellingsjaren.

Begin mei kunt u uitgebreide informatie over de tentoonstellingen bekijken op de (vernieuwde) website van Kunst aan de Dijk: www.kunstaandedijk.nl/tentoonstellingen

De tentoonstelling wordt gehouden op zaterdag 10, zondag 1 en maandag 12 mei , van 11.00 tot 17.00 uur. Locatie: Het Kraaiennest (de Oude School), Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef (schuin tegenover het Oude Kerkje). De toegang is gratis.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2