WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vliegveld: Sponsor van Iran?
Kortenhoef, za 5 april 2008

Martin Stevens uit Kortenhoef reageert op de column inzake het vliegveld. Er is geen woningbouw nodig en het vliegveld moet dicht stelt hij.

persbericht

Toch wel leuk zo'n mening van de hoofdredacteur. Alleen ik vraag me af
waarom er zoveel zijdelings gezwets bijgehaald wordt. Rik, je woont niet in Hilversum zuid.. da's duidelijk. Nu is het al een ramp met dat geknetter van die vliegtuigjes en ik kan me wat voorstellen dat ze dat niet nog erger willen. En waar gaat het om? De peperdure hobby van een enkeling. Reken er op dat zijn vliegtuigje iets meer slurpt dan een SUV. En waarom? Voor een rondje rond de kerk.. de lol, de kick, gewoon om met geld te kunnen smijten.

Als we daar nog wat aan hadden, maar alleen de oliemaatschappijen wrijven zich in de handen omdat zij er garen bij spinnen en wie zijn dat ook alweer? Iran, Rusland, Saudie-Arabie... leuk om die via overlast te sponsoren.. moet je echt willen.

En dan die milieubeweging.. wat een insinuaties. Dat oa Natuurmonumenten (maar ook Staatsbosbeheer en Goois Natuurreservaat) tegen zijn kun je raden. Vervuiling, benzinestank, CO2 onrust in bijzonder belangrijke en kwetsbare natuurgebieden. Daar ga je voor toch. Maar waarom dan de sneer van IJburg. Waar ik trouwens ook de clou niet van snap. Zoveel geld naar de gemeente Amsterdam van Natuurmonumenten? Hoe kom je daar nou bij? Het was een verloren zaak, dat klopt. De overheid schendt zijn eigen regels (niet bouwen in de EHS) maar doet toch wat ze wil. Dat Natuurmonumenten daar iets tegen heeft is toe te juichen. Maar waar komt dat geldverhaal vandaan? Ik weet wel dat de afgedwongen compensatiewerken (natuurvriendelijk maken van de vooroevers oa) bij lange na niet uitgevoerd zijn. Ook hier is de overheid volledig onbetrouwbaar. maar een half miljoen naar wie?

En dan de noodzaak van woningbouw.. kom nou toch... over twintig jaar zet ook hier de grote bevolkingskrimp in, zoals nu al in Limburg en bijvoorbeeld het noorden. Daar staan prestigeuze nieuwbouwcomplexen te verkrotten en worden alweer afgebroken. Dat komt hier ook.. daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben, dat is al tientallen jaren bekend. Dus dat is geen argument. Nee leefgenot is in Hilversum en Loosdrecht alleen gebaat met de onmiddellijke sluiting van het vliegveld. Milieutechnisch en woontechnisch. En dan mag er van mij gebouwd worden aan de rand van het natuurgebied waarin het vliegveld omgetoverd is. Ga ik misschien nog wonen ook zodat mijn afgeleefde jaren 70 huis in Kortenhoef  aan "de jeugd" verkocht kan worden :-) heb ik tenminste geen last van die jeugd die rondknettert met brommertjes op weg naar het gigantische dorpsplein aan de Parklaan.

En als ik zorg nodig heb kan ik dan hopelijk uitrusten in Jagtlust... met geluidswering vanwege de Leeuwenlaan.

Martin Stevens
Kortenhoef

Naschrift redactie:

Voor wie dat niet weet, EHS staat voor Ecologische Hoofdstructuur. Een masterplan om grote natuurgebieden met elkaar te verbinden. O.a. het bouwen van een viaduct in de N236 (Loodijk) bij Ankeveen en het ecoduct bij Crailo zijn onderdelen van dat plan.

Over het referendum over IJburg. Het gemeentebestuur van Amsterdam en Natuurmonumenten stonden lijnrecht tegenover elkaar in de aanloop naar het referendum over IJburg dat op 19 maart 1997 werd gehouden. Natuurmonumenten steunde zeer actief, met de inzet van heel erg veel geld, de tegenstanders van IJburg. De vereniging gedroeg zich met die zeer actieve inmenging in de lokale Amsterdame politiek minder terughoudend dan door veel leden, waaronder ik zelf, wenselijk geacht werd. Naderhand verklaarde directeur F. Evers van Natuurmonumenten dat de vereniging zich te veel als actiegroep had gedragen in de kwestie IJburg. Hij zou het niet meer op die manier doen.

Over het vliegveld. De laatste zin van de column luidt: "Die woningen moeten er komen. Met of zonder vliegveld...". Zonder vliegveld kan natuurlijk ook en is misschien voor alle partijen, behalve de exploitanten, een nog betere oplossing. Wie weet.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
8 gr.
windkr. 2