WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters hadden het Moeilijk
Kortenhoef, zo 30 september 2007

Het eerste team kreeg donderdag Kip 7 op bezoek in het Wapen van Kortenhoef. De prestaties waren matig.

ingezonden bericht

Moeilijke week voor de darters

Het eerste team kreeg donderdag Kip 7 op bezoek in het Wapen van Kortenhoef. De prestaties waren matig, de hoogste finish (115 van Marcel) werd door Ron verbeterd naar 118.


René Bosson

Maar er vielen geen 180's te noteren en ondanks dat men met 9-0 won moesten Ron, Roel, Herman B. en Marcel menige leg aan de tegenstander afstaan. Het tweede team reisde af naar Amersfoort voor de ontmoeting met DOK. Dennis Glein en Kevin werden node gemist. Maurits, Erwin en Menno verloren achtereen hun set, Dennis Hageman trok de score op naar 3-1 voor Dok. In de derde koppel wisten Erwin en Menno nog een set te winnen, maar de andere drie koppels gingen weer naar DOK. Maurits gooide in de bierronde 52 uit via 12, tops zodat de eindstand 6-3 werd voor de Amersfoorters. WVK3 moest in IJsselstein tegen Husba. René verloor met 2-1, Ronald wist vervolgens twee maal een finish van 100 te gooien, knap werk dus. Eddy en Jeroen verloren vervolgens de single's. Bij de koppels ginge het niet veel beter, René en Jeroen verloren beide sets, alleen Ed en Ronald wisten nog een set te winnen, toen ook nog de bierronde verloren werd was de 7-2 eindstand een pijnlijke nederlaag.

Één van de darters is René Bosson, Penningmeester van dartsvereniging WVK. Op de foto is te zien hoe hij net een partij gefinished heeft op tops. V: Is darten een dure sport? A: In principe niet, je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Pijlen zijn er in vele prijsklassen, maar het is ook weer een kroegsport, dus wat je op een avond drinkt moet je wel meetellen. V: Ben jij een man van de cijfers? A: Ja, een euro is bij mij ook echt een euro iedereen moet evenveel betalen aan contributie. V: Komt er een club van 100? A: We bestaan nu anderhalf jaar, als vereniging nog korter, er is nog niet echt over gesproken. V: Staat de club er financiëël gezond voor? A: Ja, zeker, maarja, omdat we nog maar kort bestaan is de toekomst nog onzeker. Wel zijn al enkele sponsors aangetrokken, maar we wachten nog op materialen zoals sponsorborden, badges etc. En extra sponsors zijn natuurlijk altijd welkom.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2