WIJDEMEERSE WEBKRANT
Inbraak AH Meenthof
Kortenhoef, za 29 september 2007

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij Albert Heijn op de Meenthof in Kortenhoef.

Rond kwart over twee in de nacht van donderdag op vrijdag werd de deur van de Albert Heijn vestiging in Kortenhoef met grof geweld door middel van een koevoet door de inbrekers geforceerd, maar wel zodanig dat het alarm op de deur niet af ging. De inbrekers, vier in getal, wachtten daarna een half uur om te zien of er een alarm was afgegaan en er iemand gealarmeerd zou verschijnen. Toen dat niet het geval bleek, gingen zij de winkel binnen waar zij bij de servicebalie de vitrine forceerden en sigaretten in een laken wikkelden.

Met die buit liepen zij naar de zijkant van de Meenthof richting ABNAMRO bank. Daar stond een man te pinnen die ze tegen het lijf liepen. De man vroeg wat ze uitspookten. De inbrekers lieten daarop direct het laken met de sigaretten vallen en maakten zich lopend uit de voeten. Hun auto lieten zij achter.

Gebonk

Zowel de overbuurvrouw van AH, die het gebonk had gehoord, als de man bij de pinautomaat hadden direct de politie gebeld die snel ter plaatse was. Ook was inmiddels het alarm in de winkel afgegaan en was Johan Landwaart bij de winkel aangekomen om poolshoogte te nemen.

De buit was zeer gering zoals het zich nu voorlopig laat aanzien. Drie strippenkaarten uit de vitrine worden vermist. De schade aan de winkel was echter vele malen groter.

De politie heeft de achtergelaten auto opgehaald voor onderzoek. Ook zijn er beelden van de bewakingscamera's beschikbaar.

Update 29-9-2007, 15.00: Tekst gerectificeerd.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2