WIJDEMEERSE WEBKRANT
Buurtlink
's-Graveland, wo 3 oktober 2007

In het buiten Boekesteyn in 's-Graveland zetelt de stichting Buurtlink. De stichting exploiteert een website voor buurtbewoners in Nederland.

In de WieWatWaar staat een uitgebreid artikel van Mirjam Arnoldy over de stichting Buurtlink. Directeur van de stichting is Marck Feller, die bekend is met deze omgeveing. Zijn ouders wonen in Ankeveen.

Sociale cohesie

Het doel van Buurtlink is om sociale cohesie in Nederland versterken. Daarvoor is de website www.buurtlink.nl ingericht, waar buurtbewoners kleine berichten en foto's op kunnen zetten. De stichting krijgt geld van de Nationale Postcodeloterij, die ijvert voor versterking van de sociale cohesie.

Met de website hoopt Feller te bereiken dat buurtbewoners elkaar beter leren kennen, de leefbaarheid in een buurt verbetert wordt en mensen meer begrip voor elkaar krijgen.

De website is voorzien van een emailservice. Als er berichten uit de eigen buurt zijn geplaatst, dan krijgen leden uit dezelfde buurt eens per week een email waarin dat aangekondigd is. Er wordt samengewerkt met Marktplaats.nl, zodat ook vraag en aanbod uit de eigen buurt gemeld wordt.

De website is ook voorzien van een gemodereerd forum. Reacties worden beoordeeld en verwijderd als zij niet relevant zijn in de lopende discussie. Feler beschouwt de lokale bladen en de WWK niet als "concurrenten". Op Buurtlink komen kleine berichtjes, geen uitgebreide artikelen. Feller is op zoek naar Burrtlinkers, mensen die informatie over de burt op de website plaatsen.

Wijdemerengevoel

Aan het eind van het stuk in de WWW roept Feller iedereen uit Wijdemeren op om een kijkje te nemen op de site. "Juist hier, in een hechte moderne gemeenschap als Wijdemeren, is er plaats voor een nieuwe manier van communiceren met je buurtgenoten." :aldus Feller. Daarmee appeleert hij aan het Wijdemerengevoel.

Doedom

Vanaf 1 april is de website doedom.com in de lucht. Een initiatief van Mario Wouters uit 's-Graveland. Die website beoogt een vergelijkbaar doel. Ook daar is de doelstelling om Wijdmeerders met elkaar in gesprek te laten gaan over verschillende onderwerpen. Omdat gestart werd met de verkeersproblematiek bleef de site tot nu toe wat hangen in dat probleem. Er werd wel zeer levendig op gediscussiëerd.

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
13 gr.
windkr. 2