WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verhuizing Oudergaard later
Kortenhoef, wo 21 november 2007

De verhuizing van bewoners van Oudergaard naar de prefabwoningen is vertraagd. Het lijkt nu op 8, 9 en 10 januari te gebeuren.

Crisismanager Wim Schimmel sprak gistern weer met bewoners en familie van de betrokkenen. Daarbij was ook de bouwer van het prefab gebouw aanwezig.

Twee weken geleden vertoonde het gebouw nog vierendertig gebreken. Dat aantal is teruggebracht naar zes op dit moment. Het gaat om vier punten die te maken hebben met de afgeifte van een gebruiksvergunning door de gemeente. Daarvoor moeten de benodigde documenten overlegd worden. Een gebruiksvergunning is een vergunning van de gemeente om de dergelijk gebouw te gebruiken. Het gaat daarbij om veiligheidsvoorzieningen als brandblussers, nooduitgangen, etc. Wim Schimmel denkt dat die vergunning nog voor de kerstdagen afgegeven zal worden.

De andere twee punten zijn technische problemen die nog opgelost moeten worden. Het gaat daarbij om de telefoonaansluiting en de electronische opening van de deuren.

Als tegemoetkoming voor alle problemen die het management van Oudergaard eerder heeft veroorzaakt, bood Schimmel de inwoners en hun contactpersonen een mooi kerstdiner aan.

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
11 gr.
windkr. 4