WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBL wordt er niet vrolijk van
Wijdemeren, di 13 november 2007

DBL maakt de balans op over de begrotingsbehandeling. Een weinig kritische raad, sigaren uit eigen doos en gemiste kansen. Dat is wat DBL zag.


DBL woordvoerder Gert Zagt.

ingezonden bericht

DBL spreekt zich uit over de begrotingsbehandeling 2008.
College van B&W: Pas op ons (zak)geld!

Tevreden?

Het college vast wel:

Weinig inleveren want echt kritisch kun je de gemeenteraad met name de coalitie toch niet noemen. Heel veel lucht in de begroting, genoeg om hier en daar nog wat ten goede aan de burgers te laten komen volgens DBL. En last but not least voor ruim 300.000,-- ambtenaren erbij.

De coalitie:

CDA, PvdA, Groenlinks en VVD zijn verdeeld. De VVD-fractie zelfs onderling.

Want direct extra claimen op de begroting zoals CDA en PvdA deden, doet pijn.

Het CDA komt met een sympathiek voorstel een aantal verkeersonveilige situaties aan te pakken, maar laat dit de burger direct via een ozb-verhoging zelf betalen. De PvdA, GroenLinks en twee van de vier VVD'ers steunen het ....

De PvdA maakt het net zo bont. Een bedrag van 9.700,-- voor de ontwikkeling van volkshuisvestingsbeleid wordt uit een ander "potje" van 2008 gehaald. Dit, terwijl natuurlijk nog niet eens bekend is of er in 2008 geld in dat potje overblijft!! Nu steunt zelfs de hele coalitie dat voorstel. Teveel in een glazen bol gekeken?

En DorpsBelangen Loosdrecht dan?

Ja, positief kritisch over het beleid zoals u dat van ons gewend bent!

Tevreden met complimenten en honorering van vier DBL voorstellen. Uiterst tevreden dat een oud DBL-voorstel (mei 2007) verwerkt is dat 3,5% ozb-verhoging scheelde en dat het college zelfs alvast in de begroting opnam. Een mooiere beloning kunnen we bijna niet krijgen.

Tevreden dat door en dankzij DBL nog 1,2% extra verlaging gerealiseerd werd.

Helemaal tevreden dus?

Nee, een goed doorwrocht voorstel van de VVD met als doel te besparen op de bibliotheek subsidie vindt geen gehoor bij CDA, PvdA en GL. Jammer. Volgens de VVD scheelde het toch 1% ozb-verhoging!

Nee, wat jammer dat de VVD vervolgens een kans laat liggen een paar DBL voorstellen aan een meerderheid te helpen.

Nee, want dat het college een motie van de PvdA overneemt om te bekijken of ze "de jeugd van wijdemeren én hun ouders via de achtste klassen van de 12 lagere scholen in Wijdemeren een cursus omgaan met (zak)geld aan gaat bieden en daarvoor een dikke 8.000,-- euro beschikbaar stelt", vinden wij echt een dieptepunt van deze begrotingsbehandeling. Hopelijk steken de wethouders Lorjé (VVD) en Neef (CDA) hier nog een stokje voor!

Nee, want dat de coalitie het presteert om alleen naar 2008 te kijken, dat zelfs ook hardop zegt, is een breuk met het verleden. Wat een beperkte blik zeg!

Nee, zoveel vaste kosten erbij en de meerjarenbegroting sluitend met toekomstige ozb-verhogingen stond niet in ons verkiezingsprogramma. Overigens ook niet in dat van de coalitiepartijen.. Je moet het maar durven!

Nee, want evenals vorig jaar nauwelijks debat op basis van argumenten. Kom toch gewoon op voor je eigen standpunten in het eigen verkiezingsprogramma!

Bent u overigens nieuwsgierig naar onze bijdrage aan de begrotingsbehandeling, dan kunt u die vinden op de website van de gemeente: www.wijdemeren.nl onder de knop 'actueel' via 'laatste wijzigingen' en dan '6-11-07 Algemene Beschouwingen'.

Wij hopen volgend jaar heel tevreden te zijn!

Namens DorpsBelangen Loosdrecht,

Miep van Hattem Allon, Jaap van Waveren, Gert Zagt
Wijdemeren, 13 november 2007

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2