WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rust in Oudergaard?
Kortenhoef, wo 7 november 2007

De nieuwe crisismanager van Oudergaard, Wim Schimmel, stelt alles in het werk om de rust te doen weerkeren. Pas verhuizen als het kan.

Hans van Keken blijft Oudergaard nauwgezet volgen in de G&E. Vandaag staat er van zijn hand een stuk in waarin hij beschrijft hoe Wim Schimmel, de directeur van de Emtinckhof in Loosdrecht en crisismianager bij Oudergaard, voor alles de rust probeert te herstellen.

Er wordt pas verhuisd naar de containerwoningen als alle gebreken zijn hersteld. Dat betekent dat er niet volgende week verhuisd wordt. Er waren 38 gebreken. Die lijst is verminderd tot twaalf. Op die lijst staat ook nog steeds goedkeuring door de brandweer in verband met de brandveiligheid.

Onverantwoord

Het is inmiddels volstrekt helder dat de vorige bestuurder, Johan Olij, een onverantwoordelijk besluit nam toen hij twee weken geleden begon aan een verhuizing van bejaarden naar de containerwoningen. Schimmel neemt Olij in bescherming door met waardering te spreken over het terugtreden van Olij. "Deze verdient respect omdat hij de consequenties heeft getrokken." : aldus Schimmel. Overigens legt hij een deel van de schuld ook bij het bouwbedrijf en de organisatie die toezicht houdt op de bouw. Schimmel vindt wel dat onderzocht moet worden hoe het zover heeft kunnen komen, maar wil daar op dit moment geen energie in steken.

Bjeenkomst

Vanochtend is er een bijeenkomst met bewoners, familieleden, gemeente en brandweer om alle vragen te beantwoorden. Ook dient de bijeenkomst om de spanning af te bouwen die is ontstaan door de mislukte verhuizing en het optreden van Olij tegenover de betrokkenen. Schimmel: "Het is heel belangrijk dat er nu geen grote dingen meer fout kunnen gaan."

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4