WIJDEMEERSE WEBKRANT
Klacht tegen Oudergaard en Olij
Kortenhoef, do 1 november 2007

Een aantal kinderen en zaakwaarnemers van bejaarden in Oudergaard dienen een formele klacht in tegen Oudergaard en bestuurder Johan Olij.

In de G&E staat vandaag het trieste relaas dat Hans van Keken optekende uit de mond van een aantal kinderen van bejaarden die vorige week verhuisd zouden worden door Oudergaard. Die verhuizing liep op een fiasco uit, omdat de containerwoningen nog niet klaar waren, de lift niet gekeurd was, er geen vergunning van de gemeente was inzake brandveiligheid en het water het nog niet deed. Bestuurder Johan Olij liep kwaad weg uit een overleg met de kinderen.

Olij loopt kwaad weg

Joop Blokker uit Bussum vertelt dat zijn vader van achtentachtig door het gebeuren nu helemaal de weg kwijt is. Volgens hem zaten veel oudjes te huilen toen de verhuizing in de soep liep.

Margreet Holdinga uit Ankeveen is kwaad op bestuurder Johan Olij van Auxilium. Zij vindt hem arrogant, omdat hij tijdens een overleg met de kinderen op zeker moment weg liep. "Deze bestuurder heeft geen affiniteit met ouderen." Zij heeft het over chaos, gefrustreerde mensen en een arrogante bestuurder. Zij heeft nog nooit zo iets meegemaakt.

De moeder van Marcel Meijer Hof uit Ede bivakkeert volgens hem nu tussen de ingepakte dozen in een ontmanteld appartement.

Voor de kinderen was het glashelder dat er vorige week dinsdag niet verhuisd kon worden, omdat de containerwoningen niet klaar waren. Toch werd de verhuizing door Oudergaard doorgezet en later weer afgeblazen, met als gevolg een hoop kwaadheid en hoog oplopende gemoederen tijdens een bijeenkomst dinsdagmiddag tussen bestuurder Olij en de kinderen.

Zorgen bij gemeentebestuur

Volgens Holdinga en Blokker is Olij door het gemeentebestuur op het matje geroepen omdat er geen vergunning was afgegeven om de tijdelijke behuizing te betrekken. Wethouder Wim Neef bevestigt dat. "Wij heben Oudergaard die middag meteen verboden om te verhuizen. Wij konden geen goedkeuring geven vanuit bouw- en woningtoezicht en hebben dat later ook schriftelijk bevestigd." Die vergunning had minstens drie weken voor de verhuizing aangevraagd moeten worden, maar Oudergaard deed dat pas drie dagen van tevoren. Het gemeentebestuur maakt zich grote zorgen over de gang van zaken bij Oudergaard.

Elske ter Veld, Raad van Bestuur

Elske ter Veld, oud-staatssecretaris van Sociale Zaken, prominent PvdA lid, lid van de raad van bestuur van de overkoepelende organisatie Auxilium en inwoner van Kortenhoef is geschrokken van de zaak. Zij vraagt zich af waar men bij Oudergaard in 's hemelsnaam mee bezig is. Eigenlijk weet ze niet precies wat er aan de hand is. Zij weet niet of er fouten in de regie zijn opgetreden in Oudergaard. Ook is zij is niet zelf poolshoogte gaan nemen, maar heeft wel mailcontact. Eén dezer dagen hoopt zij van Olij te horen wat er mis is gegaan.

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3