WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht gedegradeerd
Loosdrecht, zo 25 maart 2007

Het zat er al aan te komen. Gisteren werd de degradatie van Loosdrecht echter een feit. De eerste klasse bleek toch een maatje te groot.

ingezonden bericht

Degradatie een feit

Het zo goed als onafwendbare is een feit. De ploeg van trainer/coach Ab Rutten heeft het niet gered. Door een 6-1 verlies tegen Zwaluwen is het gedegradeerd uit de eerste klasse en mag het volgend jaar weer zijn opwachting gaan maken in de tweede klasse. Teleurstelling enerzijds, berusting anderzijds want de ploeg kwam gewoonweg tekort.

Loosdrecht moest aantreden tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn. De ploeg doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap en staat met een punt achterstand op de koploper ARC tweede. Loosdrecht hield enkel door te winnen nog een hele kleine kans op lijfsbehoud. En in de eerste twintig minuten liet Loosdrecht zien dat het best kan voetballen. Benutte goed de ruimtes en via Julian Bonaparte, die met een afgemeten voorzet de verdedigers onder druk zette, was het uiteindelijk één van deze verdedigers die de bal binnentikte.

Loosdrecht bleef na de goal goed voetballen, echter niet voor lang. Het is gewoonweg niet in staat om dat niveau structureel vast te houden. En al helemaal niet op een hobbelveld zoals dat er op sportpark Hallinckveld bijligt. Zwaluwen nam het initiatief en vrij snel werd duidelijk dat een verrassing er niet inzat. Voor rust was het namelijk al 3-1 en die score werd na rust geleidelijk opgevoerd naar een 6-1 eindstand. En met de winst van Sportlust is degradatie nu officieel een feit. Volgende week wel weer een wedstrijd. Dan voor de beker en wel thuis om 17:00 uur tegen De Rijp.

Roland Wiegmans
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bweolkt
13 gr.
windkr. 4