WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ruud Buys naar Tenerife
Loosdrecht, ma 19 maart 2007

Op 27 maart zal Ruud Buys op Tenerife zijn voor de herdenking van de grootste vliegramp in de geschiedenis. Hij schreef er een boek over.


Ruud Buys

Ruud Buys uit Loosdrecht verloor dertig jaar geleden zijn beide ouders bij de ramp. Twee Boeing 747 toestellen kwamen met elkaar op de startbaan van Tenerife in botsing. Tot op de dag van vandaag beïnvloedt de ramp zijn leven. Problemen in zijn relaties en zijn gezinsproblemen zijn te wijten aan dat rampzalige ongeluk. Van andere kinderen van slachtoffers hoort hij dezelfde problemen.

Vijf jaar geleden vond er een herdenking plaats in de RAI in Amsterdam. Daar werd toen de Stichting Nabestaanden Slachtoffers Tenerife opgericht. Op 27 maart aanstaande komen nabestaanden en andere betrokkenen samen op het vliegveld Los Rodeos om te herdenken. In totaal ruim duizend mensen. Ruud Buys gaat er heen samen met zijn dochter Malou (17).

Boek

Ruud Buys schreef een boek over zijn verwerking van de ramp onder de titel "Adios". De opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Nabestaanden Slachtoffers Tenerife.

Komende donderdag presenteert Ruud Buys zijn boek in de gemeenteraad aan burgemeester Don Bijl. Buys is lid van de VVD fractie. Het boek is te bestellen bij Ruud Buys voor € 17,50 op het adres Vuntuslaan 41, 1231 NP Loosdrecht.

bron
Nieuwsster
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Natte Sneeuw
5 gr.
windkr. 4