WIJDEMEERSE WEBKRANT
Regenboog schaakt sterk
Kortenhoef, zo 18 maart 2007

Het jeugdteam van de Regenboogschool mocht op 10 maart aantreden in de regionale finale van de Stichts-Gooise-Schaakbond. Het speelde goed.

ingezonden bericht

REGENBOOGSCHOOL SPEELT STERK OP SCHAAKTOERNOOI AMERSFOORT

Het jeugdteam van de Regenboogschool, dat in oktober het plaatselijke schoolschaaktoernooi van de Wijdemeren had gewonnen, mocht op 10 maart aantreden in de regionale finale van de Stichts-Gooise-Schaakbond. Inzet van deze dag was een plaats bij de bovenste 4, die op 17 maart de finale van de SGS spelen om een plaats op het NK.


V.l.n.r: Steyn, Charlotte, Nick en Luc maken zich op voor de strijd

Er werd door Steyn, Luc, Nick en zijn zus Charlotte goed gespeeld. De eerste ronde werd gewonnen tegen de OB uit Blaricum, daarna werd helaas verloren van de Montini uit Baarn. Daarna werd weer gewonnen van de 2e Montessorischool uit Huizen. De vierde ronde was een ingecalculeerde nederlaag tegen de Emmaschool uit Bussum, een school die erg bezig is met schaken, de kinderen krijgen daar al op hun 4e schaakles. Dat we weer bij hen in een poule geloot waren, net als vorig jaar was pure pech.

De Regenboog Vijfde

De 5e ronde moesten de kinderen het opnemen tegen de Heilige familie uit Houten en daarvan werd weer vol overtuiging gewonnen. We stonden al die tijd 4e en met nog twee wedstrijden te gaan zag het er erg rooskleurig uit. De zesde ronde was weer een ingecalculeerde nederlaag tegen de Hoeksteen uit Giessenburg. Die moesten echter de zevende ronde tegen de OB die 5e stond. Maar in de zesde ronde wist ook de Koekoek uit Utrecht te winnen en die kwamen daardoor gelijk in het aantal matchpunten, in Bordpunten stonden we nog zat voor. En uitgerekend tegen diezelfde Koekoek moesten we in de 7e en laatste ronde. Helaas werd er verloren waardoor we net 5e werden. Waarschijnlijk waren de vermoeidheid en spanning te groot voor de kinderen, had je de Koekoek in de eerste ronde gehad dan vraag ik me af of we dan ook verloren hadden. De einduitslag was: 1. De Emmaschool, 2. De Hoeksteen, 3. De Montini, 4. De Koekoek, 5. De Regenboog, 6. De Heilige familie, 7. de OB en 8. de 2e Montessori. In vergelijking met vorig jaar toen we 7e werden is er dus vooruitgang, nadeel is dat de sterke schakers (behalve jeugdtalent Charlotte met haar 9 jaar die in juni ook is uitgenodigd voor het NK voor vrouwen tot 10 jaar) volgend jaar naar de middelbare school gaan.

Vaantje

Het was een spannende dag, en met een vaantje gingen de kinderen weer huiswaarts met hun ouders die hen de hele dag belangstellend hadden gesteund. Nick had 4 punten gescoord, Steyn 3.5, Charlotte 3 en Luc 2. De 's Gravelandse SV maakt zich intussen op voor de wedstrijd op dinsdag in en tegen Oud Zuylen 5 die 2e staat met 6 wedstrijdpunten na 6 ronden. Zelf staat SV 's Graveland 6e, maar met slechts een wedstrijdpunt minder dan Oud Zuylen. Er is een hele grote subtop in de poule, alleen het 2e team van Woerden staat met 12 punten bovenaan, dan komt de subtop die gaat van de nr 2 tot de nr 7, allemaal met 6 of 5 punten. Kortom er is nog veel mogelijk.

Ook interesse in de schaaksport? Neem dan eens contact op met Patrick Kreuning, 06-18037278 of kom eens langs op onze schaakvereniging. Kijk ook eens op onze website: http://home.tiscali.nl/svgraveland . We spelen elke donderdag vanaf 20.00 uur in de Matrijs aan de Julianaweg 11a in Kortenhoef. De SV Wordt gesponsord door het Wapen van Kortenhoef. 

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
P. Kreuning
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Hagelbuien
7 gr.
windkr. 7