WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stoer Avontuur op 25 Maart
's-Graveland, wo 14 maart 2007

Natuurmonumenten organiseert op 25 maart een zondag voor stoere vaders en zonen. Overleven in de natuur, daar gaat het om.

persbericht

Op zoek naar een stoer avontuur?

Op zondag 25 maart organiseert het bezoekerscentrum van van Natuurmonumenten in ’s-Graveland een natuurdag speciaal voor vaders en zonen. Het wordt een stoere dag die helemaal in het teken staat van overleven in de natuur. Tijdens een avontuurlijke tocht in het bos kan flink worden geoefend met allerlei survivaltechnieken. Natuurlijk zijn moeders en dochters met lef ook van harte welkom!

Overleven, hoe doe je dat?

Vandaag is het uur van de waarheid aangebroken. Want is je vader echt zo stoer als hij altijd vertelt of blijkt hij toch een groot watje te zijn. Neem hem daarom mee naar deze dag en doe samen de ultieme survivaltest. Je leert vuur maken zonder lucifers, stevige knopen leggen in een touw en hulpkreten seinen met het morsealfabet. Maar je gaat ook aan de slag met het bouwen van een goede schuilhut. Bij een kampvuur warm je weer helemaal op en kun je ook je eigen ‘stok’brood bakken. Overleven in de natuur zal hierna een makkie zijn.
Trek wel oude kleding en stevige schoenen aan.

Starten, waar en wanneer?

Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kan er met de opdrachten worden gestart vanuit Bezoekerscentrum ’s-Graveland. Aanmelden vooraf is niet nodig. Leden van Natuurmonumenten betalen € 3,- en niet-leden betalen € 5,- per gezin.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Bezoekerscentrum ’s-Graveland, Noordereinde 54b, 1243 JJ, ’s-Graveland, tel. (035) 656 30 80 of kijk op www.natuurmonumenten.nl.

Stoere verjaardag

Jarigen van 8 tot 10 jaar kunnen ook hun kinderfeestje vieren bij het bezoekerscentrum. Ga je mee op zoek naar de natuurschat? Om de schatkist te openen moet je eerst de juiste code vinden. Zoek de natuurschatten en maak je eigen schatkist om ze in te stoppen. Reserveer voor dit feestje bij Bezoekerscentrum ’s-Graveland. Kosten: leden € 3,-, niet leden € 5,- per kind. Informeer ook naar het kabouterfeestje en toverfeestje.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
Nat. Mon.
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 3