WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Lantaarnpalendans
Kortenhoef, di 13 maart 2007

De straatverlichting aan de Zuidsingel is ongeveer verdrievoudigd. Wie licht spreidt, spreidt gezelligheid, moet de gemeente gedacht hebben.

Op hetzelfde moment dat de EU een dapper besluit heeft genomen om het energieverbruik de komende jaren drastisch te beperken, plaatst Wijdemeren een flink aantal extra lichtmasten bij de bestaande straatverlichting aan de Zuidsingel in Kortenhoef. Bij de lantaarnpalen die al 35 jaar naar volle tevredenheid dienst doen. 's Avonds baadt de straat nu in het licht.

Maar dat is niet alles, die oude lantaarnpalen worden een metertje naar links of twee metertjes naar rechts verplaatst. Of zij worden verdubbeld.

(En dat allemaal ondanks de deelname van GroenLinks aan het huidige college. :-)) )


En dan zijn er plotseling twee...
Een boeketje lantaarnpalen.

De aanwonenden vragen zich al enige weken af verbaasd wat er gebeurt. Het ene moment hebben zij een lantaarnpaal voor de deur. De volgende dag staat er een hoge lichtmast bij. De dag daarna hebben de lantaarnpalen zich vermenigvuldigd en staan er twee naast elkaar twee meter verderop. En dan ook nog van ongelijke lengte.


Rechts, langs de weg, staan over de hele lengte van de weg nieuwe hoge lichtmasten.
Links staan de oude lantaarnpalen.
Althans..., hier en daar ook, een nieuwe hogere paal pal naast een oudere,

Er zal ongetwijfeld een diepere gedachte, een beleid, aan ten grondslag liggen, maar een raar gezicht is het. Om maar te zwijgen van het feit dat je slaapkamer, van de ene op de andere nacht, onverwacht helder verlicht is na al die jaren. (Of pikkedonker..., maar die kans is uiterst gering met dit aantal masten.)

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
14 gr.
windkr. 2