WIJDEMEERSE WEBKRANT
Trekking Venenburg
Wijdemeren, ma 5 maart 2007

Vanmiddag om half vijf werd onder toeziend oog van Wethouder Lia Moote de loting verricht voor de woningen in Venenburg in Nederhorst.

De trekking duurde ruim een half uur. Aanwezig waren wethouder Lia Moote en burgemeester Don Bijl, naast vertegenwoordigers van de woningbouwvereniging, projectontwikkelaar Slokker en makelaar Meeus. De trekking werd gedaan door notaris Madeleine van der Wal-van Dijk van CMS Derks Stark Busmann uit Hilversum.


De loten komen uit de bus en worden op volgorde gelegd door de notaris.

De notaris informeerde of zij in het gemeentehuis op Hilversums, dan wel Wijdemeers grondgebied was. Burgemeester Don Bijl bevestigde dat zij in Hilversum was. "Nog wel...": voegde hij eraan toe.

Daarna startte de trekking. Per bouwnummer werden evenveel loten in een bus gedaan als er inschrijvers voor de woning in het nieuwbouwplan Venenburg waren. Na wat husselen met de lootjes werd er getrokken en werd de uitslag genoteerd.


Op de voorgrond bekijkt burgemeester Don Bijl de brochure van het plan.
Op de achtergrond aan de tafel zitten de notaris en de wethouder.

Opvallend was dat er woningen waren waarvoor niemand had ingeschreven en andere woningen waar acht of meer inschrijvers voor waren. Voor de woningen waarvoor niet ingeschreven was werd dat gat opgevuld door meteen te trekken onder de inschrijvers die die woning als tweede keus hadden opgegeven.


Na afloop een bloemetje voor de notaris en de wethouder.

De ingeschrevenen komen voor 80% uit Nederhorst den Berg en dan ook nog uit de directe omgeving van het nieuwbouwplan. Uit de andere kernen van Wijdemeren was weinig tot geen belangstelling voor een huis in Den Berg.

Aanstaande woensdag zulen de inschrijvers die ingeloot zijn telefonisch op de hoogte worden gesteld van het resultaat.

Update dinsdag 6 maart 16.00 uur. Degenen die ingeloot zijn krijgen donderdag een telefoontje. Aan de overigen (uitgeloot of op de reservelijst) wordt vrijdag een brief gestuurd.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 5