WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vroege Ankeveense Vogel
Ankeveens, ma 21 mei 2007

Alie Bosse is iedere zaterdag één van de eerste bezoekers die op de weekmarkt in Ankeveen haar boodschappen doet.

ingezonden bericht

Vroege vogel op de Ankeveense markt
Klant aan het woord

Iedere zaterdagochtend als de marktkramen net zijn opgebouwd en er nog geen klant op de markt te vinden is, is Alie Bosse een van de eerste bezoekers die met haar boodschappenkarretje het marktplein op komt rijden.

Deze pittige 'oudere' Ankeveense dame kan zich nog herinneren dat de melkboer, de bakker en de groenteman aan de deur kwamen om hun waren te verkopen, dat er nog geen supermarkt bestond en dat grutterswaren onverpakt waren en moesten worden afgewogen voordat ze in een grauw papieren zak werden gestopt.

Haar hele lange leven woont ze al in het dorp op zo'n 100 meter van de markt vandaan, en haar wekelijkse zaterdagochtendwandeling hoort er inmiddels helemaal bij. 'Ik ben altijd heel vroeg op', zegt ze 'en mijn dag begint met een kopje koffie en de Telegraaf. Voordat ik op de markt kom, heb ik er dus al een paar uurtjes op zitten. Ik ga graag vroeg. Dan is het lekker rustig en dan kan ik mijn gedachten er goed bij houden en omdat ik nogal klein van stuk ben, kan ik als eerste overal bij. Als ik dan nog wat vergeten ben, ga ik later terug. Meestal neem ik dan de tijd om even te praten met mensen die ik daar tegenkom. Nee, ik ga eigenlijk nooit aan de koffietafel zitten. Het wordt me wel vaak gevraagd en misschien doe ik dat nog wel eens'.

Ze vindt de markt een aanwinst voor het dorp en goed voor de zelfstandigheid voor met name ouderen zonder rijbewijs. Die groep was de laatste jaren na het verdwijnen van de winkels voor het doen van de dagelijkse boodschappen volledig afhankelijk van anderen. 'Nu kan ik hier het meeste zelf halen', zegt ze 'alleen voor de dingen die ik nog mis moet ik met iemand meerijden naar Kortenhoef of naar Hilversum'. Dat de reputatie van de markt inmiddels verder reikt dan het dorp ondervond ze laatst aan de kassa bij de supermarkt. Ik zeg tegen de caissière: 'ik hoop dat ik alles heb, zo niet dan ga ik wel naar de markt in Ankeveen. Toen zegt de caissière, ooooh daar ga ik ook altijd zaterdags met mijn man naar toe, we wonen in Kortenhoef maar we vinden deze markt zó leuk!

Bruisend Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 3