WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jagthuisfestival
Horstermeer, za 19 mei 2007

Het hele pinksterweekend staat bij het Jagthuis in het teken van kamermuziek uit The roaring Twenties.

Eerdere aankondigingen van het Jagthuisfestival stonden in de WWK op 16 mei en 4 mei.

persbericht

JagthuisFestival - The roaring Twenties

Het hele pinksterweekend staat bij het Jagthuis in het teken van kamermuziek uit The roaring Twenties. Wat kunt u verwachten?

Zaterdag

Zaterdag 26 mei om 17 uur een lezing door Huib Ramaer. Hij vertelt hoe de Tango Europa binnen danste en laat live-opnames horen van het tango-orkest van de Argentijn die bijna letterlijk met de tango de lichtstad binnen danste en heel Parijs veroverde: Manuel Pizarro.

Om 18 uur vindt het eerste concert plaats met liederen van Kurt Weill door het Anstatt dass Trio: zang, saxofoon en marimba.

Na het diner hoort u 's avonds om half negen Bas Verheijden en Niek van Oosterum op twee (!) vleugels o.a. Scaramouche en Le boeuf sur le toit van Milhaud spelen terwijl zij het concert besluiten met Le Grand Tango van Piazzolla.

Zondag

Zondag 27 mei klinkt muziek uit Parijs: om 12 uur een koffieconcert door blaastrio Quod Libet, met spetterende muziek van Villa-Lobos en Poulenc. Om 13 uur een lezing door musicoloog Ramaer, dit keer over Parijs als artistiek Mekka in de jaren 20: Picasso, Diaghilev, Stravinsky - ze liepen er allemaal rond.

Na de lunch vindt om half vier het middagconcert plaats met Ensemble Lumaka: zij spelen o.a. het eerste werk dat ooit voor fluit-altviool-harp-viool-cello is geschreven: Concert a cinq van Joseph Jongen.

Maandag

Maandag 28 mei is de laatste dag van het festival . In het licht van het nieuwe Europa dat na de Eerste Wereldoorlog was ontstaan zingt de Tsjechische mezzo-sopraan Olga Cerna liederen van Schulhoff, Martinu en Ullmann.

Het JagthuisFestival wordt traditioneel afgesloten met een buffetconcert. Dit keer verzorgd door het bekende Matangi Kwartet dat strijkkwartetten van Malipiero en Elgar speelt.

Het JagthuisFestival duurt van zaterdag 26 mei tot en met maandag 28 mei en staat in het kader van "The roaring Twenties". Meer informatie is te lezen op de website: www.jagthuis.nl. U kunt zich nu aanmelden via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. Het JagthuisFestival vindt plaats in Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Meer informatie en het complete programma zijn te vinden op www.jagthuis.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4