WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voordrachten Programmaraad
Wijdemeren, wo 16 mei 2007

B en W stellen de raad voor om mevrouw J. Snoep en de heer H.J. Vesters te benoemen als nieuwe leden van de Programmaraad.

Op 10 december schreven wij een uitgebreid artikel over de programmaraad en het feit dat Wijdemeren daarin niet vertegenwoordigd was.

persbericht

Voordracht nieuwe leden Regionale Programmaraad

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren hebben op 15 mei besloten aan de raad voor te stellen om mevrouw J. Snoep en de heer H.J. Vesters te benoemen als nieuwe leden van de Regionale Programmaraad 't Gooi en Omstreken. De benoeming geldt voor een periode vier jaar.

Het doel van deze raad is om tweemaal per jaar kabelexploitant Casema te adviseren over het uit te zenden basispakket. Per 5000 aansluitingen mag een gemeente éé n lid benoemen, met 10.500 aansluitingen mag Wijdemeren daarom twee leden benoemen. De voorgedragen kandidaten komen uit Loosdrecht en Nederhorst den Berg, zodat gesteld kan worden dat de vertegenwoordiging gemeentebreed is.

De twee kandidaten kunnen worden benoemd voor de stromingen Natuur & Milieu en Kerk & Levensbeschouwing. Het idee achter een 'stroming' is om iemand in de programmaraad te hebben die zich inzet voor éé n bepaald belang. Dit werkt beter dan dat alle leden iets over alle maatschappelijke stromingen te zeggen zouden hebben.

Op 12 juni wordt de voordracht besproken in de commissie Maatschappelijke Zaken. De raad neemt op 5 juli een besluit over de voordracht.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4