WIJDEMEERSE WEBKRANT
4 mei op nieuw Dorpsplein?
Kortenhoef, za 5 mei 2007

Ben Steenvoorden, raadslid en lid van het Oranje Comité, hoopt dat de 4 mei herdenking naar een nieuw te bouwen dorpsplein kan gaan.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Ook het Oranje Comite Wijdemeren centrum beseft dat de huidige plaats van het monument niet de ideale plek is. Het betreft hier echter een tijdelijke oplossing en als tijdelijk oplossing is dit een voor de hand liggende locatie. Dit jaar komt er nog een plan voor een prachtig nieuw "dorpsplein" waar ook het monument bij betrokken wordt. Het wordt wellicht nooit meer zoals Westerveld, maar ook Westerveld had nadelen.

Zo vinden wij het belangrijk dat mensen vaker geconfronteerd worden met het monument en zich realiseren dat we zuinig moeten zijn op onze vrijheid. Het mag van ons dus een centralere plaats hebben binnen de gemeenschap. Bij Westerveld zag niemand het monument behalve op 4 mei.

We zijn het me de WWK eens dat er minder mensen waren als voorheen. Toch viel het ons niet tegen. Aan de stille tocht deden zelfs meer mensen mee als in voorgaande jaren. We zijn 2 jaar geleden zelfs eens gestart met 9 personen. Nu waren dat er ongeveer 40.

Wij hopen dat het plan voor het nieuwe dorpsplein ook werkelijkheid wordt en dat we dan weer een 4 mei herdenking krijgen zoals het hoort. Een prachtige locatie en heel veel belangstelling.

Namens het OCW

Ben Steenvoorden
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 4