WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schouwen? Fiets mee!
Nederhorst den Berg , do 3 mei 2007

Op maandagavond 14 mei gaat de gemeente samen met de bewoners de Horn- en Kuyerpolder in Nederhorst den Berg bekijken.

persbericht

Fietst u mee?
Schouw Horn- en Kuyerpolder op maandagavond 14 mei

Op maandagavond 14 mei stapt de gemeente met bewoners van de Horn- en Kuyerpolder in Nederhorst den Berg op de fiets om de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte te bekijken. Bewoners kunnen tijdens deze rondgang aangeven wat zij belangrijk vinden of graag anders zouden willen. Woont u in deze wijk en wilt u mee? Kom dan om 19.00 uur op de fiets naar de voormalige gemeentewerf aan de Blijklaan!

Bij de schouw Horn- en Kuyerpolder betrekt de gemeente naast alle straten in de wijk zelf ook de Torenweg/Brilhoek, Overmeerseweg/Dammerweg tussen Brikhoek en Ph. Van Wassenaerlaan, de Voorstraat, de Brugstraat, de Kerkstraat en het Ankveensepad. Iedereen die in het genoemde gebied woont en interesse heeft om mee te praten over het onderhoud ervan is van harte welkom om mee te fietsen en zijn/haar opmerkingen te bespreken.

Nieuwe werkwijze

Het "schouwen" van dorpen en wijken past bij de nieuwe werkwijze van de buitendienst waarmee in januari gestart is. Door de openbare ruimte samen met de bewoners onder de loep te nemen krijgt de gemeente een beter beeld van wat er leeft. Afgelopen najaar waren er twee proefschouwen in Nieuw-Loosdrecht en Ankeveen om te kijken welke manier van schouwen het beste bij Wijdemeren past. Daarbij bleek dat de openbare ruimte vaak met relatief kleine ingrepen verbeterd kan worden. Zo zijn naar aanleiding van de schouw in Ankeveen een aantal verkeersborden gegroepeerd, bomen voor de kerk geplant, een bankje verplaatst en knotwilgen aan de Elisabeth de Walélaan geplant. Bij iedere schouw zijn er verschillende medewerkers van Openbare Werken aanwezig om met u van gedachten te wisselen. Aan het einde van de schouwronde is er een lijst met concrete actiepunten.

Meer informatie

Heeft u vragen over het schouwen? Bel dan naar het Servicemeldpunt: (035) 65 59 555.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 4