WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter dacht na...
Kortenhoef, do 3 mei 2007

Putter dacht na. Dat leidde ertoe dat hij flink om zich heen slaat in zijn wekelijkse column. (Voor wie het nog niet wist, Putter = Co de Kloet.)

ingezonden bericht

Nadenken

Waar heb ik deze week een beetje over nagedacht?

Over het prachtige voorjaarsweer, dat alles relativeert. Waarom zou je je druk maken over allerlei benulligs en onbenulligs als de wereld in bloei staat, de terrassen vollopen en het leven een feest lijkt.

Over Jaap van Waveren, raadslid, die in het dossier de Valk het gelijk volkomen aan zijn kant had, maar een ongeïnteresseerde raad en een dubieuze rapportage op zijn weg vond, obstakels die hem de das omdeden. Hij toonde glashard aan dat de gemeente veel geld heeft laten liggen, maar het is allemaal tegen dovemansoren gezegd. Een meer dan schandalig optreden van de meerderheid van onze gemeenteraad.

Over Hillbrand Korver, raadslid, die onmiddellijk uit de raad moet worden geschopt.

" U stemde tegen mijn voorstel en ik stem nu dus tegen het uwe ." was zijn meesterzet. Wat een ontstellend bekrompen man, die politiek gesproken te stom is om voor de duvel te dansen. Waarom wordt hij in de vergadering niet meteen besprongen door verontwaardigde collega's. Is hier sprake van collectieve krankzinnigheid. Zo komt de politiek in een kwaad daglicht te staan.

Over Rienks Karssemeyer, die, niet voor de eerste keer, op volstrekt onbegrijpelijke teksten werd betrapt. Het uitspreken van wartaal is niet expliciet verboden, al valt het niet aan te bevelen, maar het doet extra mallotig aan als je de Partij van de Arbeid vertegenwoordigt, en niet eens in staat bent om gewoon Nederlands te praten, maar dat alles wat je zegt voor arbeiders niet te verklaren valt...afijn de SP is niet voor niets in opmars ter linkerzijde.

Over Françoise de Kloet , die door de ombudscommissie praktisch geheel in het gelijk is gesteld voor wat haar klacht betreft dat ze door het gemeentebestuur onheus is behandeld.

Dat is een hele genoegdoening, maar wat heb je er eigenlijk aan. Je krijgt gelijk en dan. Is er nog iemand wakker die voorstelt Françoise eens uit te nodigen voor een goed gesprek. En die misschien een gebaar zou kunnen maken. Het hoeft allemaal niet duur en veel te zijn, maar een bescheiden geste zou zeker op prijs worden gesteld.

Over de kadernota 2008 ten slotte. Weer geweeklaag over geld te kort en vanzelfsprekend is het weer de schuld van anderen. Wijdemeren zou de hand eens in eigen boezem moeten steken. Wijdemeren zou eens besluiten moeten nemen en niet eindeloos doorzaniken en maar weer nota's schrijven en vage beloftes voor de toekomst doen.

Overigens zakt de CDA-PvdA-VVD-GroenLinks coalitie, die zichzelf zo geweldig wist op te hemelen, met haar coalitieprogramma nu definitief door de vloer. Op weg naar de kelder.

Daar heb ik deze week over nagedacht.

In plaats van na te denken vervelen de meeste mensen zich, schreef Remco Campert ooit.

Dat slaat dus niet op mij.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 4