WIJDEMEERSE WEBKRANT
Expositie Kellermann
Kortenhoef, wo 2 mei 2007

Voor haar 'eerste zondag van de maand' expositie op 6 mei heeft Will Kellermann de beeldhouwster Rosalie Hammink uitgenodigd.

persbericht

De Vrije Vrouwen van
Will Kellermann en Rosalie Hammink
Atelier-Expositie van beelden en schilderijen

Voor haar 'eerste zondag van de maand' expositie op 6 mei heeft Will Kellermann de beeldhouwster Rosalie Hammink uitgenodigd. Beiden hebben gemeen dat de vrouw in hun werk dominant aanwezig is. Het is de Vrije Vrouw, avontuurlijk en romantisch, kleurrijk en warm.

Will Kellermann zegt het zo: De vrouw is mijn motief, zelfs al schilder ik een landschap of een stilleven, dan zie ik daarin toch de natuurlijkheid van de vrouw. Alma mater, de moeder der moeders, de ziel van alles. Vogels en vlinders schilder ik er vaak vanzelf bij, ze hóren bij de vrouw als symbool van vrijheid. De vrije vrouw, die kan vliegen, die ook de kunst van het vlinderen verstaat. De vrouw die zoveel vrouw is, dat geen man er omheen kan. Dit thema boeit mij omdat ik uit eigen ervaring weet hoe het voelt om jezelf als vrouw, huisvrouw, moeder en echtgenote los te maken van het traditionele beeld van de vrouw . Rosalie voegt er aan toe: ik zie de tweeledigheid van de vrouw, verhuld en onverhuld, gebonden en ongebonden. Ik ben gefascineerd door de wereldvrouwen zoals ik ze noem, vrouwen die kracht uitstralen en waaruit je sterkte kunt putten. Vrijheid dus, ook in gebondenheid.

Dit is een boeiende expositie, van twee vrouwen die al meer dan 30 jaar Vrije Kunstenaars zijn, professioneel en ongebonden. Beiden tonen ook kleiner werk (dus betaalbaar), terwijl er tevens beelden in de tuin worden tentoongesteld.

Silkcolor, olieverf en aquarel van Will Kellermann. Bronzen en keramiek van Rosalie Hammink.

Zondag 6 mei 2007, van 11.00 tot 18.00 uur
Zuwe 22B in Kortenhoef -035 6561738
(Bij jachthaven de Nieuwe Zuwe)

bron
persbericht
foto
W. Kellermann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 4