WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varen met Natuurmonumenten
's-Graveland, do 7 juni 2007

Lekker uitwaaien op een boot en ondertussen genieten van de natuur om je heen. Natuurmonumenten nodigt u uit in drie van haar gebieden in de Gooi- en Vechtstreek.

persbericht

Zomerse vaarexcursies in de Gooi- en Vechtstreek

Lekker uitwaaien op een boot en ondertussen genieten van de natuur om je heen. Natuurmonumenten nodigt u uit in drie van haar gebieden in de Gooi- en Vechtstreek. U kunt varen op het Naardermeer, de Ankeveense Plassen en Botshol. Ek gebied heeft zijn eigen bijzonderheden en unieke ontstaansgeschiedenis. Deskundige gidsen vertellen u onderweg alles wat u weten wil.

Aalscholvers kijken

Tot eind juli kunt u elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur mee met een vaarexcursie op het Naardermeer. U brengt een bezoek aan de vogelobservatiehut bij de aalscholverkolonie. Elk jaar bevolkt een kolonie van ruim 1000 broedparen aalscholvers het Naardermeer. Ze bouwen hun nesten in bomen, die na verloop van tijd wit zien van de uitwerpselen. De twee tot vier eieren per nest worden door beide ouders uitgebroed. Samen zorgen ze voor voldoende vis voor hun jongen. Met grote regelmaat vliegen ze daarom op en neer naar het Markermeer.
Voor gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn er speciale vaarexcursies op 27 en 30 juni en 4, 7, 11, 18 en 25 juli.
Het vertrekpunt van de excursies is De Visserij, Meerkade 2, Muiderberg. Er is een rolstoellift aanwezig (graag vermelden bij uw reservering).

Kleiner, maar niet minder mooi

Voor liefhebbers van weidse vergezichten, smalle slootjes, rietlandjes en veel vogels is een vaartocht op de Ankeveense Plassen een uitgelezen kans. Met een gids vaart u in een open boot door een intiem kleinschalig landschap met sloten, legakkers, rietlanden en moerasbos. Vogels zijn te zien en te horen in het riet en op het water. Misschien ziet u onderweg wel een zwarte stern of een visdiefje.
Excursiedata: 16, 17, 20 en 30 juni en 1, 4, 14, 15, 18, 28 en 29 juli van 13.00 tot 15.00 uur

Onverwacht rustig bij de stad

Botshol is een prachtig moerasgebied ten zuidwesten van Abcoude. Het is een oase van rust in de drukke Randstad. Tijdens de excursie is er vooral aandacht voor de grote hoeveelheid vogels. De schuwe roerdomp en purperreiger laten zich niet een-twee-drie zien. Zwarte sterns en aalscholvers zult u zeker wel aantreffen. In de polder broeden weidevogels en lepelaars. Tussen de kranswieren wachten de snoek en de ringslang vanuit een hinderlaag op hun nietsvermoedende prooi. Kortom, u komt hier ogen en oren te kort!
Excursies vinden plaats op woensdag en zaterdag: 16, 20, 23, 27 en 30 juni en 4, 7, 11, 14, 18, 21 en 25 juli van 10.00 tot 12.00 uur. De vertrekplaats van de excursie is aan de Botsholsedijk tussen nr. 30 en 32 te Waverveen.

Reserveren

U dient te reserveren bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 of via www.naardermeer.nl. Voor groepsexcursies kunt u ook terecht bij de ledenservice.

bron
persbericht
foto
Nat.Mon.
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
26 gr.
windkr. 4