WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bach bij Kunst aan de Dijk
Kortenhoef, vr 19 januari 2007

Op 1 februari organiseert Kunst aan de Dijk een pianorecital gegeven door Ivo Jansen. Het thema is Bach.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

persbericht

Kunst aan de Dijk presenteert:
Ivo Jansen: Aangeraakt door Bach

Op 1 februari organiseert Kunst aan de Dik een bijzonder pianorecital in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Ivo Jansen speelt die avond toccata's van Bach en van een aantal hedendaagse componisten die zich door Bach hebben laten inspireren. Zorg dat u deze muzikale verrassing niet mist!

Bach is voor veel componisten nog steeds een inspiratiebron. Dat blijkt uit het programma dat we u deze avond brengen. Hierin combineert de pianist Ivo Janssen toccata's van Bach én van hedendaagse componisten. Louis Andriessen, Michiel Borstlap, Leo Samama en Christina Viola Oorebeek lieten zich allen door Bach inspireren. Het programma Toccata! oogstte veel positieve reacties, zowel in Nederland als in het buitenland.

Ivo Jansen

Ivo Janssen (Venlo, 1963) heeft wat met Bach. In 1994 begon hij in samenwerking met het Nederlands Bach Collegium aan een zeer ambitieus project. In de loop van 2008 zal hij het complete werk voor klavier van J.S. Bach op CD gezet hebben. Inmiddels zijn een groot aantal opnames voltooid: de Goldbergvariaties, Toccata's, Franse Suites, Inventionen en Preludes, Das Wohltemperierte Klavier 1 en 2, Engelse Suites en Partita's.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 1 februari 2007, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 12,50, donateurs € 9,00

Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
persbericht
foto
KadD
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief