WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concert in Het Jagthuis
Horstermeer, vr 12 januari 2007

Op 28 januari wordt in het Jagthuis een concert gegeven. U kunt daaraan voorafgaand een wandeling in de Horstermeer maken.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

persbericht

Musica Del Cuore voert Juliana's op in Het Jagthuis

Dit concert vindt plaats op zondag 28 januari en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder.

Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

Musica Del Cuore bestaat uit harpiste Anne Nydam en zangeres Caroline Erkelens. Zij zijn de stimulerende kracht achter de nieuwe kameropera Juliana's . In dit stuk wordt de oude prinses Juliana van Oranje Nassau ten tonele gebracht die in gedachten terug gaat naar haar verleden en dat van haar voorgangsters Juliana van Stolberg en Juliana van Nicomedia. Haar geestige, wijze en vinnige invallen slepen de toehoorder mee in een rondedans van oude en recente gebeurtenissen, verhalen van liefde en tegenspoed, knechting, koppigheid en moed. Het libretto van Juliana's is van Olaf Mulder, de muziek van René Samson. Voor de pauze klinken werken van Cavalli, Dowland en Monteverdi.

Drijfveren van Musica Del cuore

Al eerder liet Musica Del Cuore zich inspireren door de geschiedenis, nl met hun theatrale concert Pierlala, voor iedereen vanaf 6 jaar. In deze voorstelling hebben we te maken met de 17 de eeuwse figuur Pierlala. Een oud verhaal tot leven gebracht, waardoor we een blik in de tijd kunnen werpen. In Juliana's wordt (uiteraard op geheel andere manier) de geschiedenis van onze oude vorstin in een ander dan gebruikelijk daglicht gesteld. Verbintenissen met naamgenoten die o zo bepalend zijn geweest voor het verloop van onze geschiedenis. Deze voorstelling heeft geen historisch karakter, maar haalt de geschiedenis wel uit het droge stoffige schoolboek.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief