WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bestemmingsplan Dorpscentrum
Loosdrecht, di 2 januari 2007

Er wordt een bestemmingsplan voor het Dorpscentrum Oud Loosdrecht voorbereid. In de commissie van 10 januari wordt het besproken.

Als er iets wijzigt in een relatief klein gebied, dan kiest de gemeente meestal voor een z.g. artikel 19 procedure. In die procedure wordt beschreven wat er, in afwijking van het geldende bestemmingsplan, mogelijk wordt gemaakt met gedeeltelijk behoud van de algemene regels van het bestemmingplan.

Nieuw Bestemmingsplan

Voor het Dorpscentrum Oud Loosdrecht stelt het college echter voor om een compleet bestemmingsplan te maken. Dat heeft als voordeel dat in dat plan goed vastgelegd kan worden wat er mag en wat niet, zonder dat bepaalde regels uit het oude bestemmingsplan onduidelijkheden veroorzaken.

Omdat vanwege de oeverlijnverplaatsing en de verplaatsing van de bebouwingsgerens (de rode contour) ook het provinciale streekplan aangepast moet worden zal er nog enige tijd overheen gaan voor het nieuwe bestemmingsplan geldigheid krijgt. De streekplanaanpassing kan pas half 2007 afgerond zijn. Pas daarna kan het bestemmingsplan gewijzigd worden.

Eerste Stap

Er is over de invulling van het nieuwe bestemmingsplan overleg geweest met alle betrokken grondeigenaren en met de Adviesgroep Dorpscentrum. Er vindt nog enige discussie plaats tussen de gemeente en de heer Van der Wurf. De gemeente vindt echter dat men zo goed en volledig is tegemoetgekomen aan de wensen en de afspraken met de heer Van der Wurf. Men legt daarom het nieuwe bestemmingsplan, zoals het nu is na wat slijpen en bijpunten, voor aan de commissie als eerste stap in de besluitvormingsprocedure.

Planning

Volgens de planning zullen er na de commissievergadering op 10 januari de volgende activiteiten plaatsvinden:

  • 16/1 bijeenkomst Ottenhome
  • 24/1 aankondiging inspraak in de bladen
  • 25/1 start inspraak
  • 7/3 einde inspraak
  • voorjaar 2007, bestemmingsplan ter inzage
  • zomer/herfst 2007, vaststelling bestemmingsplan door de gemeenteraad
bron
WWK
foto
Gem. Wdm
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief