WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concert in het Kerkje
Kortenhoef, di 20 februari 2007

Op 1 maart presenteert Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef een concert met Ken Gould en Israel Golani.

persbericht

Kunst aan de Dijk presenteert:
Liederenrecital: de strijd tussen goed en kwaad

De strijd tussen goed en kwaad heeft talloze schrijvers en componisten geïnspireerd. Op 1 maart presenteert Kunst aan de Dijk u in het Oude Kerkje in Kortenhoef een aantal klinkende resultaten. De hoofdrolspelers: Ken Gould, bariton en Israel Golani, luit en teorbe. Zij verzorgen een programma van hellevuur en zwaveldampen met werken van Campion, Purcell, Huygens, en Schütz.


Bariton Ken Gould volgde zangopleidingen in Californië en bij Max van Egmond aan het Sweelinck Conservatorium. Met Israel Golani en Ralph Meulenbroeks (viola da gamba) zingt hij renaissance- en barokliederen. Met pianist Jeroen Sarphati geeft Gould recitals van klas-sieke en hedendaagse muziek. Daarnaast is Gould geregeld te horen als solist in passies, missen en oratoria.

Teorbe

De teorbe of theorbe is familie van de luit. Hij bevat twee schroevenkasten; naast de 'ge-wone' snaren bevat de teorbe een achttal bas-snaren. Israel Golani is meester op dit bij-zondere instrument. Hij studeerde bij Fred Jacobs aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeerde hij aan The Royal Acade-my of Music bij Elizabeth Kenny in Londen, en volgde hij diverse master classes. Hij gaf onder meer concerten in Canada, Oostenrijk, Ierland, Frankrijk en Spanje.



Bariton Ken Gould


Programma

Op het programma staan liederen van cantates van Campion, Purcell, Huygens, en Schütz. God en de duivel debatteren in een joodse cantate; lust en geweten gaan de strijd aan in luitliederen en cantates. Laat u mee terugnemen naar de 16e en 17e eeuw, waarin de strijd tussen goed en kwaad een dagelijkse realiteit was.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 1 maart 2007, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 12,50, donateurs € 9,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl

bron
persbericht
foto
Kunst a/d Dijk
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 3