Loosdrecht, zo 18 februari 2007

Loosdrecht won met 2-0 van Beursbengels en is daarmee op de weg terug.

ingezonden bericht

Loosdrecht zet opgaande lijn door

Loosdrecht heeft wederom weten te winnen. Nu werd in een uitwedstrijd Beursbengels verslagen door een goal in de eerste helft middels een penalty via Barry Dietz en een goal in de tweede helft van Julian Bonaparte.

Loosdrecht moest aantreden tegen Beursbengels. Nadat het een week eerder Argon had verslagen moest het deze wedstrijd eigenlijk ook winnen om nog in de buurt te komen van plaats tien om directe degradatie te ontlopen. En nadat Beursbengels het eerste half uur had verzuimd de score te openen nam Loosdrecht meer en meer het initiatief over. Loosdrecht liep in dat half uur namelijk achteruit, zette te weinig druk op het middenveld en gaf de tegenstander daardoor te veel ruimte. Twee maal een redding van de goalie van Loosdrecht en onzuivere afronding hielden Loosdrecht op de been. Het kwam uiteindelijk zelfs op voorsprong. Een vrije doortocht voor Samir Didouch die onreglementair werd gestuit door de doelman van Beursbengels en de penalty het logische gevolg. De voorsprong een enorme opsteker die de moraal binnen de ploeg met de minuut versterkte.

De tweede helft een even gretig Loosdrecht dat in het verloop van de wedstrijd liet zien conditioneel veel sterker te zijn dan de opponent. Kansen kwamen er, haast niet te tellen. Said Akchich kon van drie meter binnenschieten maar mikte naast, Marco Berkenbosch op de paal en een keer net voorlangs. Julian Bonaparte op de paal en een keer naast. De bevrijdende tweede wilde maar niet vallen maar een kwartier voor tijd toch. De bevrijdende eerste goal van Julian Bonaparte was daar. Met een zeldzaam mooi stiftanietje werd de doelman van Beursbengels ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudig tot op de grens van het vernederende gedold. De 2-0 was daar en die gaf de ploeg niet meer weg.

En zo doet Loosdrecht weer mee om directe degradatie te ontlopen. Het heeft aansluiting met de nummer tien Sportlust en kan het gat van vier punten aanstaande zaterdag tot één terugbrengen. Dan moet het wel de gestaakte wedstrijd winnen tegen Voorland. Wilt u komen kijken en de ploeg aanmoedigen dan kunt u dat bij deze uit het hoofd zetten.

De indertijd gestaakte wedstrijd staat gepland om kwart voor vijf waarin bij een stand van 3-3 nog vijftien minuten gespeeld moeten worden waarbij Voorland nog slechts 8 spelers heeft maar moet wel zonder publiek gespeeld worden. Een wonderbaarlijke beslissing van de KNVB die geenszins in het voordeel van Loosdrecht is uitgevallen. Was het niet zo dat te pas en te onpas spelers van Voorland door in het veld rennende begeleiders in de pas moesten worden gehouden en uiteindelijk ook niet konden voorkomen dat liefst drie spelers met rood het veld af moesten, dat deze spelers uiteindelijk supporters van Loosdrecht aan vielen waardoor de wedstrijd geen doorgang kon vinden. Loosdrecht is dan ook niet aansprakelijk gesteld voor het staken van de wedstrijd maar mag nu wel de resterende zestien minuten uitspelen tegen acht man die dit keer geen vijf kwartier wedstrijd in de benen hebben zitten. Daarnaast mag het er voor zorgen dat er behalve de begeleiding en 36 suppoosten niemand anders op het sportterrein is wat een geweldige organisatie en flinke derving aan baromzet met zich meebrengt. Het valt te hopen dat het recht zal zegevieren.