WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vogelkijkhut
Wijdemeren, wo 19 december 2007

Waternet (voorheen DWR) heeft een vogelkijkhut bij de Loenderveense Plassen neergezet in samenwerking met de Vogelwerkgroep Gooi en Omstreken.

(Mooi scrabblewoord "vogelkijkhut". Je zou het niet zelf verzinnen als je speelt. red.)

persbericht

Onder begeleiding van 'Fabiola Verschrikmeniet' openden Joke van Velsen van Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken en Ed Cousin van Waternet de Vogelkijkhut in Loenderveen. Waternet ziet de plaatsing van de Vogelkijkhut als startpunt van het vergroten van de herkenbaarheid van Waternet als natuurbeheerder.

Voor deze bijzondere gelegenheid, de officiële opening van de Vogelkijkhut, heeft voormalig vogelverschrikker en spijtoptant 'Fabiola Verschrikmeniet' vrede gesloten met de vogels en contact gezocht met Waternet. Fabiola (natuurlijk een actrice) stelt zich ten doel om samen met Waternet vogels en mensen bij elkaar te brengen zodat ze van elkaar kunnen leren. Vandaar de kijkhut.

Waternet wil de belangstelling voor bewoners uit de regio voor flora en fauna stimuleren door voorlichting en (beperkte) openstelling van haar natuurgebieden.

Ed Cousin, verantwoordelijk voor Bronnen en Natuurbeheer bij Waternet:
"Ik ben er trots op dat hij er staat! Het prachtige plassengebied is vanwege de waterwinning niet vrij toegankelijk voor het publiek. De Vogelkijkhut biedt mensen toch de kans om dit gebied en de vele (bijzondere) vogels te kunnen bekijken."

"Vanuit deze Vogelkijkhut heeft u een prachtig uitzicht over de gehele rietkraag die dit gebied rijk is. De omvang van deze rietkraag is nationaal zeer uniek en trekt bijzondere vogelsoorten aan. Zo kent dit gebied belangrijke broedpopulaties van de Grote Karekiet, de Purperreiger en de Zwarte Stern", zo stelde Joke van Velsen van de Vogelwerkgroep vast.

"Voor de toekomst leeft het idee om in de hut publieksvoorlichting te gaan geven. Hierdoor zou weer een mooie samenwerking met Waternet en de vogelwerkgroep kunnen ontstaan."

Zo draagt Waternet zorg voor het optimaal samengaan van de functies waterwinning en natuur. Een goede evenwichtige natuur dient de kwaliteit van het drinkwater.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-2 gr.
windkr. 2