WIJDEMEERSE WEBKRANT
GAD bij top Vier
Wijdemeren, di 18 december 2007

Onderzoek heeft uitgewezen dat de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst goed presteert op het gebied van milieu, kosten en dienstverlening.

persbericht

GAD bij top Vier
Resultaten GAD goed in landelijk vergelijkingsonderzoek afvalbedrijven

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst presteert goed op het gebied van milieu, kosten en dienstverlening.

Dit is de uitkomst van een vergelijkingsonderzoek (benchmark) dat door SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, onder afvalbedrijven is gedaan. In het onderzoek zijn de prestaties van de GAD vergeleken met twaalf andere gemeentes die dezelfde bedrijfsprocessen voeren, onder andere Utrecht, Delft, Alkmaar en Maastricht .

Het onderzoek betreft een op maat gesneden vergelijking waarin de afvalprestaties van het gewest Gooi en Vechtstreek en soortgelijke gemeenten, op het gebied van milieu (afvalscheiding), kosten en dienstverlening worden vergeleken. Met een afvalscheidingspercentage van 51% scoort het gewest Gooi en Vechtstreek ruim boven het onderzoeksgemiddelde van 48%. De landelijke doelstelling van 53% ligt binnen handbereik. Wat betreft de kosten komt de GAD er eveneens positief uit. De kosten voor het afvalbeheer per huishouden liggen in het gewest Gooi en Vechtstreek namelijk significant lager dan het gemiddelde. Ook op de dienstverlening scoort de GAD beter bovengemiddeld, vooral als het gaat om klantgerichtheid.

Dick Spel , milieugedelegeerde van het gewest: "Ik ben zeer tevreden over de resultaten van de GAD. De vierde plaats is net niet op het podium maar dit is des te meer een uitdaging om in de toekomst bij de top 3 te behoren. Een compliment ook aan de bewoners van het gewest want zij hebben hier in belangrijke mate aan bijgedragen door het afval zo goed te scheiden."

De GAD wenst de milieuprestaties verder te verbeteren, zonder dat dit leidt tot stijging van de kosten. De aandachtspunten voor de komende periode zijn gericht op papier en glas, namelijk het invoeren van minicontainers voor oud papier, de inzameling van papier verbeteren bij hoogbouwwoningen en het creëren van meer brengpunten voor glas.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 2