WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bosson wint Dartstoernooi
Kortenhoef, zo 16 december 2007

Op zondag 9 december was het weer het maandelijkse dartstoernooi, dit keer kwam er een onverwachte winnaar uit de bus, André Bosson die in de finale van Marcel Beek won.

ingezonden bericht

André Bosson verrassende winnaar dartstoernooi

Op zondag 9 december was het weer het maandelijkse dartstoernooi, dit keer kwam er een onverwachte winnaar uit de bus, André Bosson die in de finale van Marcel Beek won.

Ook andere spelers van het eerste moesten het hoofd buigen, André ging van vreugde letterlijk door het lint. Mede dankzij sponsor Playy kon hij een leuk geldbedrag in zijn zak steken.

Competitie

Er is ook weer voor de competitie gespeeld, daar er echter vorige week nog weinig info binnen was is dat bericht vervallen. Het eerste won vorige week met 9-0 uit tegen FPWR1, en ook deze week werd er met 9-0 gewonnen in een thuiswedstrijd tegen WAGO2.

Het tweede had vorige week vanwege Sinterklaas geen dartsavond en zou die deze week inhalen, maar de tegenstander meldde zich een kwartier voor tijd af, WVK2 claimt nu de partij en krijgt waarschijnlijk 6 of 7 punten. Vrijdag hadden ze nog een wedstrijd tegen Purp2. Kevin stond als eerste goede punten te gooien, maar zijn tegenstander kwam met even goede pijlen en hoge finishes, Kevin verloor met 2-0. Berrie gooide ook goed en won met 2-1. Dennis verloor met 2-1, hij had ook veel pech. Maurits stond ruim 200 punten voor, had moeite met zijn dubbels en kwam op drie uit. Als hij dan de 1 al raakte dan gooide hij zich toch dood, hij had beter de pijlen buiten het bord kunnen gooien. Op deze onhandige wijze verloor hij onnodig. met 2-0.

Bij de koppels gooiden Dennis en Kevin matig, ze verloren met 1-2, daarna wonnen Bats en Berrie met dezelfde cijfers, mede door een 140 van Bats. De derde koppels wonnen Kevin en Dennis met 2-0, de vierde ging met 1-2 naar de tegenpartij. De bierronde werd weer door de WVK-ers binnengehaald, zodat een nederlaag van 5-4 zuur was, vooral door het onnodig verlies van Maurits. WVK-3 speelde op 5 december tegen Oran 4. René verloor in een matige pot, Ed speelde zeer sterk maar verloor ook. André won met 2-1 in een slechte partij. Jeroen verloor in een redelijke partij ook met 2-1.

De Bosson Brothers wonnen de eerste en vierde koppels met 2-1 met scores dik boven de 100. Jeroen en Ed verloren echter de tweede en de derde ondanks een paar scores van 121. De 4-5 nederlaag was een domper op deze doorgaans toch gezellige avond. 12 december had het derde de kans e.e.a. recht te zetten tegen Yogging Gobs 5. René verloor, André, Jeroen en Ed wonnen achtereenvolgens hun set, waarbij André met 125 de beste score neerzette. De Bosson Brothers wonnen vervolgens hun eerste koppel met een 121 score van André en een 64 finish van René. De vierde verloren zij ondanks 140 en 100 scores van André. Jeroen en Ed wonnen de tweede en derde koppels met een 113 score van Jeroen en de goede finishes die grotendeels door Ed werden geraakt.

Ook de bierronde ging naar WVK3, de finish van 30 werd door de man van de avond, maar vooral van de hele maand geraakt, nl. André. Tijd om deze darter aan het begin van het nieuwe jaar eens een paar vragen te stellen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 2