WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jazz in Kortenhoef
Kortenhoef, do 13 december 2007

Op 3 januari a.s. swingt het in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Kunst aan de Dijk opent het nieuwe jaar met een jazzconcert.

persbericht

Nieuwjaarsconcert Kunst aan de Dijk:
Bert van den Brink trio

Op 3 januari a.s. swingt het in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Kunst aan de Dijk opent het nieuwe jaar met een jazzconcert.

Het Bert van den Brink trio, dat naast de naamgever bestaat uit Clemens van der Feen (bas) en Jasper van Hulten (drums), staan garant voor een sprankelende avond. Een unieke gelegenheid om de winnaar 2006 van de prestigieuze VPRO/Boy Edgar prijs live te zien spelen! Reserveer snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Bert van den Brink is een goede bekende op de vele jazzpodia, niet alleen als solist, maar ook in steeds wisselende combinaties. Hij speelde niet met de minsten: hij deelde het podium met onder meer Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Aderly, Benny Golson, Lee Konitz en Dee Dee Bridgewater.

Kameleon

Van den Brink voelt zich niet alleen thuis bij uiteenlopende musici, maar ook stilistisch is hij uitgesproken veelzijdig. Ook de jury van de VRPO/Boy Edgar Prijs roemde zijn 'kameleontische' zeggingskracht: "Zijn spel is direct herkenbaar, iets wat alleen de groten in de jazz weten te bereiken. Qua spel herkenbaar, qua stijl onherkenbaar: weinigen kunnen zich muzikaal zo als een kameleon tonen, zonder aan karakter en zeggingskracht in te boeten."

Trio

In het trio dat op 3 januari in Kortenhoef aantreedt wordt Van den Brink geflankeerd door bassist Clemens van der Feen en drummer Jasper van Hulten. Clemens van der Feen wordt door velen beschouwd als een van de grootste bastalenten van het laatste decennium. Hij won een aantal belangrijke Jazzprijzen, waaronder de eerste prijs op het 'Internationale Jazzconcours voor contrabas' in Capbreton (Frankrijk 1999) en de 'Best New Talent Award' op de Dutch Jazzcompetition 2001. Jasper van Hulten drumt al vanaf zijn zevende; hij studeerde in 2002 af aan het Rotterdamse conservatorium. Jasper speelt onder andere met de braziliaanse groep Sensual, de Young Sinatra's en het Ad Colen Kwartet.

Programma

Het trio speelt naast eigen composities ook bewerkingen van klassiekers uit het jazz-repertoire. Uiteraard is er veel ruimte voor improvisatie.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: donderdag 3 januari 2008, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 2