WIJDEMEERSE WEBKRANT
Doedom oproep
's-Graveland, zo 26 augustus 2007

Doedom laat van zich horen. Men roept de aanwonenden van Noorder- en Zuidereinde op een affiche op te hangen en naar de commissie-vergadering te komen.

Woensdag staat het thema randweg op de agenda van de commissievergadering Ruimte en Economie. In het conceptraadsbesluit, dat besproken wordt, verklaart het college dat een randweg geen oplossing is. Wel wil het college onderzoek doen naar het weren van nachtelijk vrachtverkeer.

Doedoem las het bericht in de WWK en reageerde met onderstaand pamflet met oproep.

Dossier Verkeer Noorder/Zuidereinde

persbericht /pamflet

Wij timmeren hard aan onze weg!

’s-Graveland, 26 augustus 2007

Geachte bewoner van het Noorder/Zuidereinde, Zoals u wellicht weet, maakt www.doedom.com zich sinds enkele maanden hard voor het terugdringen van (doorgaand) verkeer langs ondermeer het Noorder- en Zuidereinde. Wij doen dat door middel van open overleg met alle betrokkenen en met de gemeente Wijdemeren niet in de laatste plaats! Onze doelstelling is om de dorpen binnen Wijdemeren leefbaarder te maken door:

  • Drastische vermindering van (doorgaand) verkeer;
  • Het betrekken van onze medeburgers voor ideeën daartoe;
  • Het aansporen van de verantwoordelijke instanties tot actie;
  • Met als einddoel 40% vermindering van het verkeer tussen nu en drie jaar.

De discussie hebben wij in eerste instantie losgeweekt door het poneren van slechts één oplossing in de vorm van een randweg. Wij staan echter open voor alle mogelijke oplossingen, zowel voor de korte als de lange termijn. Wat doen Burgemeester en Wethouders?

NIETS, anders dan ons burgerinitiatief op voorhand al ter zijde te leggen! Dat deden zij door NU al te laten weten “niets in het plan te zien” (zie publicatie op www.wijdemeren.com) en dát terwijl de Commissie Ruimtelijke Ordening en Economie zich op 29 augustus om 20:00 tijdens haar openbare commissievergadering nog over de problematiek moet gaan buigen!

Bovendien lijken B&W niet verder te kijken dan het idee van een randweg. Ze komen ook niet met concrete alternatieven, anders dan onderzoek. Met dat laatste is niets mis, maar meer dan 10 jaar geleden werd door onderzoek al aangetoond dat toen al 34% van het verkeer, doorgaand verkeer betrof. Met het verkeerswerend beleid in Hilversum is dat alleen maar méér geworden, volgens schattingen over de 50%!

Ook met het aan banden leggen van nachtelijk vrachtverkeer is niets mis, maar de grootste overlast is… overdag. De afgelopen decennia is al veel geld gestoken in het probleem, echter de inspanningen bleven steeds beperkt tot onderzoek en planvorming zonder gevolg of resultaat. B&W lijken daar nu op voorhand al bij aan te tekenen dat de verwachtingen niet hooggespannen mogen zijn en denken dat rekeningrijden in 2011 wellicht mogelijkheden biedt.

In onze ogen een dooddoener. Waar een wil is, is een weg? B&W maken zich daar blijkbaar niet hard voor… Gevolg nu? Een probleem dat zo oud is als de weg tussen de N201 en de N236 lijkt door B&W zo weer voor een aantal jaar in de doofpot te worden gestopt.

Wat doen wij als www.doedom.com?

WIJ gaan dit probleem NIET uit de weg! Daarom hebben wij direct besloten tot deze posteractie naar de bewoners van Noorder- en Zuidereinde. Voorts gaan wij op 29 augustus om 20:00 uur naar de Commissievergadering op het Gemeentehuis. Wij hebben daar inspraak aangevraagd over dit onderwerp.

Wat kunt ú doen?

  • Kom ook op 29 augustus om 20:00 uur en betuig uw steun, draag bij aan een zo groot mogelijke opkomst;
  • Meldt u zich met uw e-mail adres gratis aan op www.doedom.com, bijvoorbeeld als sympathisant;
  • Plak deze poster op uw raam, met de achterkant naar de straatzijde toe

Wij hopen op uw steun te mogen rekenen en begroeten u heel graag op 29 augustus

Met vriendelijke groeten namens www.doedom.com,

Mario Wouters, Emile M. Bakker

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3