WIJDEMEERSE WEBKRANT
Activiteiten Bezoekerscentrum
's-Graveland, zo 22 april 2007

Tijdens de meivakantie kunnen gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

persbericht

Poppentheater speelt 'Het Stinkend Nieskruid' bij Bezoekerscentrum 's-Graveland

Tijdens de meivakantie kunnen gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland voor allerlei activiteiten. Reserveer bij het bezoekerscentrum, (035) 656 30 80 of de ledenservice, (035) 655 99 11 . Inschrijven kan ook via www.natuurmonumenten.nl. Zonder aanmelding kun je helaas niet mee!

Let op! In de meivakantie is het bezoekerscentrum op alle dagen van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op Koninginnedag zijn we ook open!

Avondexcursie 'De Nachtwachter'

Op vrijdagavond 27 april van 21.00 tot 22.30 uur ontmoeten gezinnen met kinderen van 7 tot 10 jaar de geheimzinnige Nachtwachter. Hij neemt je mee tijdens een spannende tocht met bijzondere verhalen en opdrachten. Ontdek samen de geheimen van landgoed Boekesteyn in het donker. Alleen de speciale lantaarn van de Nachtwachter licht je af en toe bij…
Kosten: leden Natuurmonumenten € 5,00; niet-leden € 8,00.

Vreemde vogel?

Op dinsdag 1 mei van 14.00 tot 15.30 uur is er een vreemde-vogel-tocht. Ga mee op zoek naar Dolly de duif en andere dieren die we kennen uit Pluk van de Petteflet. We gaan een avontuurlijke tocht maken door het bos. Trek je laarzen en een oude broek aan. In de torteltuin zien we de vreemde vogel en gaan we samen bloemen zaaien. Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- en niet-leden € 5,-. Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Poppentheater

Op woensdag 2 mei van 15.00 tot 15.45 uur speelt Poppentheater 'De Blauwe Ballon' van Karin van Ingen en Janneke Tol 'Het Stinkend Nieskruid'. De koning kan niet meer stoppen met niezen. Hij niest aan een stuk door. HATSJOE! Het is zo erg dat hij zijn landgoed verwaarloost. Pepijn kan hem genezen met Stinkend Nieskruid. Hij gaat op zoek naar het zeldzame plantje. Onderweg ontmoet hij dieren die hem helpen zoeken. Helpen jullie ook mee? Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- en niet-leden € 5,-. Voor gezinnen met kinderen van 4 tot 7 jaar.

Groene pootjes

Donderdag 3 en vrijdag 4 mei van 14.00 tot 15.30 uur met de gids op zoek naar diertjes met groene pootjes; sprinkhanen, rupsen en kikkers.Trek je groene laarzen aan en ga mee op speurtocht naar alle groene kriebelende kleine beestjes. Bekijk ze goed met een loep of in een loeppotje. Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- en niet-leden € 5,-. Speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Tentoonstelling Toverbodem

In de meivakentie is er in het bezoekerscentrum de tentoonstelling 'Toverbodem' te zien. Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen op een speelse manier kennismaken met de natuur. Met een toverstafje kun je praten met de dieren onder de grond. Aan de balie huurt u een toverstafje voor € 1,-.

Adres:
Bezoekerscentrum 's-Graveland
Noordereinde 54 b
1243 JJ 's-Graveland
035 6563080

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2