WIJDEMEERSE WEBKRANT
Muziekfestival Afgeblazen
Wijdemeren, di 10 april 2007

Op Hemelvaartsdag, 17 mei, zou er een vierdaags Muziekfestival georganiseerd worden in Wijdemeren. Er is besloten om het af te blazen.

Vorig jaar oktober kwam het idee voor een Muziekfestival van Oude Muziek voor het eerst in de publiciteit. Het zou een vierdaags festival moeten worden. De organisatie vroeg € 10.000 subsidie aan de gemeente. Die weigerde de subsidie te verstrekken, omdat dat bedrag te hoog was.

Begin december kwamen de partijen tot elkaar. Het vierdaagse Muziekfestival was door de organisatie afgeslankt tot een ééndaags festival op 17 mei van dit jaar, Hemelvaartsdag. Het college had zich nog eens achter de oren gekrabd omdat men het toch wel een sympathiek initiatief vond en zegde alsnog € 3000 subsidie toe. De organisatie moest nog op zoek naar andere sponsors.

Die werden gevonden. Bij nader inzien haakten twee sponsors toch af, omdat zij zich hadden ingeschreven voor een vierdaags evenement. Nadat het evenement was teruggebracht van vier dagen naar één dag, verloren zij hun belangstelling en trokken hun sponsorgeld, € 12.000 van de benodigde € 40.000, in. De betreffende sponsors zijn de Stichting Thuiscopie en het Kersjes van de Groenekan Fonds.

Als pleister op de wonde wordt het geplande concert nu op Hemelvaartsdag twee keer, zonder subsidie, georganiseerd in Trompenburg.

Teleurgesteld

Marijke Reuver, die de motor was achte het Muziekfestival is teleurgesteld. Zij verwacht niet dat er volgend jaar opnieuw een poging zal worden ondernomen. Maar daar gaat zij na Hemlvaartsdag opnieuw over nadenken.

Ook wethouder Nelleke Schenkkan is teleurgesteld dat het Muziekfestival er niet komt. Zij ziet voor volgend jaar nog wel mogelijkheden als er beter wordt samengewerkt.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 3