WIJDEMEERSE WEBKRANT
Annejet van der Zijl bij KadD
Kortenhoef, di 10 april 2007

Op donderdag 12 april 2007 organiseert Kunst aan de Dijk een literaire avond met Annejet van der Zijl. Zij wordt geïnterviewd door Pieter Steinz.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Literaire avond met Annejet van der Zijl
Introductie en interview Pieter Steinz

Op donderdag 12 april 2007 organiseert Kunst aan de Dijk een literaire avond. Bestseller auteur Annejet van der Zijl wordt geïnterviewd door schrijver en journalist Pieter Steinz. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de schrijver van Sonny Boy en de biografe van Annie M.G. Schmidt en Prins Bernhard.


Annejet van der Zijl

Donderdag 12 april 2007 biedt Kunst aan de Dijk de inwoners van Wijdemeren een kans om kennis te maken met Annejet van der Zijl. Zij maakte furore met het boek Sonny Boy, waarvan de hoofdpersoon - Waldemar Nods - in Kortenhoef woont.

Daarnaast schreef zij een prachtige biografie van Annie M.G. Schmidt. Voldoende reden om haar op 12 april uit nodigen in het Oude Kerkje. Annejet van der Zijl groeide op in een lerarengezin in Friesland. Na een internationale journalistieke opleiding in Londen ging zij schrijven voor HP De Tijd. Zij ontdekte al snel dat literaire geschiedschrijving haar genre was, een genre waar zij in Engeland de mooiste voorbeelden van had gezien.

Haar eerste boek, Jagtlust, (1998) was een logisch gevolg van haar journalistieke werk. Al jaren gonsde het van de geruchten over het mythische landgoed in 't Gooi, Jagtlust, waar dichteres Fritzi Harmsen van de Beek 'tout' jong, literair en artistiek Nederland ontving.

In 1999 begon Van der Zijl aan haar biografie over Annie M.G. Schmidt. Anna, verschenen in 2002, is enerzijds een zo compleet mogelijk levensverhaal, maar tegelijkertijd ook een heel spannend boek. Deze veelgeprezen biografie wordt bovendien verfilmd: in 2007 beginnen de opnamen.

In 2004 verscheen Sonny Boy. Het verhaalt van de hartstochtelijke liefde tussen een Surinaamse man en zijn Hollandse vrouw maar tegelijkertijd raakt het aan twee zwarte hoofdstukken van de Europese geschiedenis, de slavenhandel en de tweede wereldoorlog.

Annejet van der Zijl werkt momenteel aan een biografie over Prins Bernhard. Op deze biografie hoopt ze in 2007 als historica te promoveren. Voldoende stof dus voor een spannend gesprek op 12 april a.s.!

Pieter Steinz (interviewer)

Pieter Steinz (1963) is recensent en redacteur literair van NRC Handelsblad. Steinz heeft een aantal boeken op zijn naam staan, waaronder Het web van de wereldliteratuur, Lezen op locatie (Atlas van de wereldliteratuur) en Lezen &cetera (Gids voor de wereldliteratuur). Vooraf en na afloop bestaat er gelegenheid boeken te kopen en/of te laten signeren.

Donderdag 12 april 2007 - Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef Aanvang 20.15, kerk open 19.30 Toegang: € 12,50, donateurs € 9 Voorverkoop: Kortenhoef: Boekhandel CW76, Meenthof 26

Reserveer tijdig op 0630 946 840 of info@kunstaandedijk.nl

bron
persbericht
foto
Kunst a/d Dijk
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 3