WIJDEMEERSE WEBKRANT
Celloconcert in Het Jagthuis
Horstermeer, ma 9 april 2007

Op 22 april klinkt in Het Jagthuis in de Horstermeer achttiende eeuwse cellomuziek.

persbericht

Achttiende eeuwse cellomuziek in Het Jagthuis

Voor zondag 22 april hebben celliste Elske Tinbergen en klavecinist Jörn Boysen een programma samengesteld dat de cello in zijn verschillende gedaanten belicht.


Elske Tinbergen, cello

Zo klinkt tijdens dit concert niet alleen de hedendaagse cello, maar ook de barokcello en de cello piccolo. Op het programma staan werken van Bach, Gabrielli, Vivaldi en van de onbekendere componisten Magito en Iachini. Elske Tinbergen studeerde cello, barokcello en cello piccolo in Den Haag. Zij speelde o.a. in het Barokorkest van de Europese Unie. Elske heeft een lespraktijk cello en barokcello en is sinds september 2006 part-time promovenda aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden, waar zij onder leiding van Professor Ton Koopman onderzoek doet naar de vroege verschijningsvormen van de cello en de muziek die voor deze instrumenten geschreven is.

De uit Lübeck afkomstige Jörn Boysen studeerde klavecimbel bij Tini Mathot en Ton Koopman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als dirigent, solist en continuospeler werkt hij regelmatig met orkesten en koren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dit jaar geeft hij concerten in Spanje (Johannes-Passion), Duitsland (Internationales Buxtehude festival Lübeck) en Frankrijk (klavecimbel en kamermuziek). Met Elske Tinbergen vormt hij een vast duo.

Het concert door Elske Tinbergen en Jörn Boysen vindt plaats op zondag 22 april en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mo ge lijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die on ge veer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

Volledig programma 22 april:

  • Alexis Magito (18e eeuw) - Sonata I a-moll for the Violoncello e Basso (±1740)
  • Johann Sebastian Bach (1685-1750) - 3 delen uit Suite no.6 D-dur BWV 1012
  • J.S. Bach - Concerto ex F BWV 978 (naar Vivaldi, op. 3/3)
  • Domenico Gabrielli (1659-1690) - Sonate G-dur
  • Giuseppe Iachini (1663-1727) - Sonata VIII a-moll à Violoncello Solo Per Camera op. 1
  • Antonio Vivaldi (1678-1741) - Suonata a-moll a violoncello solo
  • Dietrich Buxtehude (1637-1707) - Suite ex C
  • Johann Christoph Friedrich Bach (1732-1795) - Sonata G-dur a Violoncello Solo col Basso
bron
persbericht
foto
Jagthuis
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 4