WIJDEMEERSE WEBKRANT
Met de Natuurwacht op pad
Wijdemeren, ma 9 april 2007

De Gooise Natuurwacht organiseert elk jaar enkele wandelingen en ook dit jaar staan er weer enkele op het programma.

ingezonden bericht

Met de Natuurwacht op pad

De Gooise Natuurwacht organiseert elk jaar enkele wandelingen en ook dit jaar hebben we er weer enkele op het programma staan. Vanmorgen zijn we de Eempolder bij Eemnes in gewandeld en hebben daar kennis kunnen nemen van de voormalige buitendijk van de vroegere Zuiderzee en de zomerdijk van de Eem.

Verder zagen we onder andere hazen (hoe kan het ook anders op Paaszondag), de grote zilverreiger en de blauwe reiger, de kuifeend, de wilde eend, de meerkoet en de slobeend, de Nijlgans, de grauwe gans en de Canadese gans, de laatste broedend op haar nest, de witte kwikstaart, de torenvalk, de buizerd, de rietgors, de kievit, de grutto en tot slot de tureluur. Verder hebben we enkele plantjes van naderbij leren kennen, we zagen onder anderede pinksterbloem (dus pasen en pinksteren zowaar op een dag), het groot hoefblad en de voorjaars vroegeling. Mocht u ook zin hebben om eens mee te wandelen, dan is hier onze agenda:

  • 14-4 ochtendwandeling over de Zuiderheide. Vertrek 10.00 uur vanaf het st.Jans kerkhof te Laren. Duurt ongeveer 2 uur exclusief een eventuele koffiepauze bij het Bluk.
  • 18-4 avonwandeling over de Westerheide. Vertrek 19.00 uur vanaf de dagcamping aan de Hilversumseweg te Laren (net buiten Hilversum). Duurt ongeveer 2 uur.
  • 28-4 middagwandeling op de Monnikenberg (klooster de Stad Gods). Vertrek 14.00 uur vanaf de parkeerplaats landgoed de Monnikenberg aan de Soestdijkerstraatweg te Hilversum. Duurt ongeveer 2 uur.
  • 5-5 Lentewandeling over de Fransche Kampheide. Vertrek 10.00 uur vanaf parkeerplaats Bussum-zuid. Duurt ongeveer 2 uur.
  • 12-5 Morgenwandeling Oud-Naarden. Vertrek 10.00 uur vanaf de ingang van het landgoed bij de boerderij aan de Oud-Huizerweg te Naarden, nabij het Roelofslaantje. (niet bereikbaar via ov). Duurt ongeveer 2 uur.
  • 16-5 Avonwandeling door Corversbos en Gooilust. Vertrek 19.00 uur vanaf de ingang van het Corversbos aan de Vaartweg te Hilversum naast de boerderij bij het voormalige bezoekerscentrum. Duurt ongeveer 2 uur.
  • 19-5 Vroege ochtendwandeling Groeneveld. Vertrek 07.00 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Groeneveld te Baarn. Duurt ongeveer 2 uur.
  • 3-6 Avondwandeling door de Vuursche. Vertrek 19.00 uur vanaf theehuis 't Hooge Erf aan de Vuurseweg te Baarn. Duurt ongeveer 2 uur.

Wandelingen worden begeleid door kenners van de Gooise gebieden, de Flora en de Fauna, maar ook een stukje geschiedenis, er zal dan ook regelmatig stil gestaan worden om iets te kunnen vertellen. Honden zijn, ook aangelijnd, niet welkom. Gezien extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen kunen excursies afgelast worden. Deelname geschiedt op eigen risico. De excursies zijn gratis.

Mocht u ook eens deel willen nemen aan een excursie of een excursie (voor o.a. bruiloften en partijen) willen organiseren onder leiding van een Natuurwacht neem dan eens contact op met ons secretariaat, 035-6211634.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 4