WIJDEMEERSE WEBKRANT
Grimmige wedstrijd Loosdrecht
Loosdrecht, 29 oktober 2006

Loosdrecht vocht zich terug naar 3-3, na een achterstand tegen Voorland in een grimmige wedstrijd met twee rode kaarten voor Voorland.

Update 30-10-2006, 12.00 uur:

Hoe grimmig de wedstrijd was, werd vandaag duidelijk door een artikel op de voorpagina van de G&E. De wedstrijd werd voortijdig gestaakt na een vechtpartij. Van de zijkant waren racistische uitroepen gedaan, waardoor de spelers van Voorland door het lint gingen en een vechtpartij ontstond. Tien minuten voor het eindsignaal werd de wedstrijd gestaakt. Voorzitter Rob Deering van de SV Loosdrecht belde de politie, die verklaringen opnam. Hij wil uitzoeken wie de racistische uitingen gedaan heeft, temeer omdat ook bij Loosdrecht vier allochtone spelers in de selectie staan.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

Ingezonden Bericht

Loosdrecht toont veerkracht

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag een 0-3 achterstand weten om te buigen in een 3-3 stand. Dat de ploeg er uiteindelijk niet met de volle winst vandoor kon gaan lag aan het feit dat de scheidsrechter genoodzaakt was de wedstrijd te staken vanwege een zeer grimmige sfeer die was ontstaan in de loop van de tweede helft.

Loosdrecht moest aantreden tegen Voorland en bewaart hier goede herinneringen aan. Twee jaar terug kwam het ook uit tegen deze ploeg en toen wist Loosdrecht deze ploeg uiteindelijk voor te blijven in de strijd om het kampioenschap waarbij met name de gedachte van de uitwedstrijd bij menigeen nog wel een glimlach zal doen opwekken. Loosdrecht, wederom in opstelling sterk gewijzigd, startte redelijk scherp aan de wedstrijd, kreeg wat kleine kansjes maar raakte na een minuut of tien volledig het spoor bijster.

Voorland zette aan en teveel spelers concentreerden zich op hele andere dingen dan op de tegenstander en dan met name op de scheidsrechter. Totaal zinloos en een verspilling van energie die de ploeg juist nodig had om de tegenstander onder controle te houden. En dat lukte dus niet. Aan de verkeerde kant dekken, tegenstanders onnodig veel ruimte geven en onvoldoende rugdekking leidde er toe dat Voorland binnen twintig minuten drie keer scoorde.

Een gelopen wedstrijd zou je zeggen maar niets was minder waar. Said Akchich wist namelijk met een vrije trap in de verre hoek de keeper te verrassen. En dat gaf de burger weer moed, wat in de tweede helft kracht werd bijgezet, toen een speler van Voorland twee keer geel dus rood kreeg. Eerst omdat hij probeerde, nadat er was afgefloten, de bal naar de andere kant van het sportpark te schieten en toen ook nog eens een keer in woord en gebaar ontstemd was dat hij hiervoor geel kreeg.

Loosdrecht voelde dat er wat te halen was en via Michael van Brummelen uit een corner was het 2-3. Voorland leek na de goal de controle over zichzelf verloren te hebben en moest zich bij elke beslissing gezamenlijk bemoeien met de leiding. Een tweede rode kaart volgde nadat een speler echt letterlijk voor de ogen van de scheidsrechter uithaalde. Hiervoor had Loosdrecht overigens de 3-3 laten aantekenen via Samir Didouch uit een werkelijk schitterende aanval.

Met nog ruim een kwartier te spelen had Loosdrecht nog genoeg tijd om de overwinning naar zich toe te trekken maar zover kwam het dus niet. Nadat de keeper van Loosdrecht een bal in het strafschopgebied oppakte, was er wederom een speler van Voorland bij wie de stoppen doorsloegen door vol op het been van eerstgenoemde te gaan staan. Rood was weer de enige logische reactie welke ook werd gepresenteerd. Daarnaast gelastte de scheidsrechter tevens een afkoelingsperiode in, omdat spelers en begeleiding van Voorland de confrontatie zochten met alles wat Loosdrecht was.

Een compliment is hierbij op zijn plaats voor de spelers van Loosdrecht die zich in deze voorbeeldig hebben opgesteld. Het is nu aan de KNVB om te beslissen wat er met dit voorval zal gaan gebeuren.