WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zijlader GAD komt eraan
Wijdemeren, 29 oktober 2006

De GAD gaat morgen voor het eerst rijden met de zijlader. Dat is een nieuw soort vuilniswagen die minder mankracht vereist.

Wij zochten voor u een plaatje van een zijlader. Dat viel niet mee. Op de website brabantscentrum.nl (Boxtel) vonden we er één. Op de website van Ridderkerk vonden wij een PDF waarin tips en een toelichting staan.


De wagen plukt zonder menselijke tussenkomst de bakken van de stoep.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Eerste zijlader 30 oktober a.s. op weg

De afgelopen maanden is er al verschillende malen bericht over een nieuw type inzamel-voertuig van de GAD: de zogenaamde 'zijlader'.

Volgende week maandag, 30 oktober a.s., start de eerste zijlader daadwerkelijk met het inzamelen van huishoudelijk afval. In de weken daarna worden nog twee zijladers tewerk gesteld. De introductie van het voertuig brengt een paar kleine wijzigingen met zich mee voor de gewestbewoners die met de zijlader te maken krijgen.

De wijken waar de eerste zijlader vanaf 30 oktober a.s. gaat rijden zijn: Trompenberg en Boombergbuurt in Hilversum ; Zuidereng in Huizen ; Ministerpark+ Fortlanden+ Spieghel in Naarden/ Bussum en het gebied tussen Vredelaan en Naarderstraat in Laren.

De tweede zijlader start vanaf medio november in de wijken Kerkelanden in Hilversum ; Rembrandtkwartier+ Brediuskwartier in Naarden/ Bussum ; geheel Nederhorst den Berg; het Spieghel in Bussum en in Huizerhoogt/Blaricum/Laren.

Begin december wordt de derde fase opgestart, hierover zal tegen die tijd bericht worden.

Folder

De bewoners van de eerste wijken waar de zijladers gaan rijden hebben inmiddels al een folder in de bus gekregen, waarin te lezen valt hoe de containers in het vervolg aan de weg gezet dienen te worden. De eerste keer dat de containers met de zijlader zijn geleegd, worden deze door onze medewerkers op de goede plaats aan de weg neergezet en voorzien van een sticker. Het is de bedoeling dat u de container de volgende keer op díe plaats aanbiedt op de wijze zoals op de sticker is vermeld. Tevens is van belang dat de containers 's morgens voor 7.30 uur aan de straat staan.

De mogelijkheid bestaat overigens dat u in de overgangsfase nog de bekende achterlader in uw wijk ziet om de zijlader te ondersteunen.

Heeft u nog vragen, belt u dan naar de GAD, klantenservice telefoon 035 - 6991888, stuur een mail naar info@gad.nl of bezoek onze website www.gad.nl voor nadere informatie.
home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
GAD
foto
brab.cntr.nl
auteur
Rik Jungmann