WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht door voor Beker
Loosdrecht, 26 november 2006

Met winst door strafschoppen ging Loosdrecht tegen Fortitudo, na een moeilijke wedstrijd, toch door in het bekertoernooi.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

Loosdrecht door in de beker

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag door een winnend afgesloten strafschoppenserie de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken. Tegen vierde klasser Fortitudo was de stand na de reguliere speeltijd immers 3-3 en daarom moest deze loterij een beslissing brengen.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving moest Loosdrecht dus niet aantreden tegen ARC voor de competitie maar tegen Fortitudo voor de beker. Een ideale wedstrijd om weer een beetje te gaan werken aan het vertrouwen zou je zo zeggen. En daar zag het in eerste instantie ook wel naar uit. Loosdrecht startte redelijk en kreeg wat kansen via onder andere Micky Kamerbeek maar zijn schot kon worden geblokt door de keeper. Niet veel later scoorde Loosdrecht wel via een korte corner die door Barry Dietz in de verre hoek werd geschoten.

De voorsprong een feit maar echt bevrijdend werkte deze zeker niet. Het spelpeil ging achteruit en daarmee bleef Fortitudo in de race. En vlak na rust scoorde het zelfs. Een voorzet werd met het hoofd geschampt en zo plofte de bal precies achter de keeper. Zeer teleurstellend, maar Loosdrecht veerde weer op toen Nunu Alexandrie via een schot uit de tweede lijn weer op voorsprong kwam. Dit zou Loosdrecht toch niet meer weggeven zou je denken, maar het tegendeel was waar. Na een aantal zeer knullige acties in de verdediging kwam Fortitudo in korte tijd op voorsprong en daarmee leek zich een drama te voltrekken.

Uiteindelijk was het echter Barry Dietz die met een overtuigende kopbal nog een penaltyreeks wist af te dwingen. En doodat loosdrecht er één meer benutte dan de tegenstander ging het alsnog door. Volgende week thuis tegen ARC.

Roland Wiegmans
SV Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
Jolanda Buys
auteur
Roland Wiegmans
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief