Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht naar Eerste Klasse

Loosdrecht, 28 mei 2006

Het is Loosdrecht gelukt om te promoveren. In een zinderende wedstrijd met verlenging en penalties schoot de club zich de eerste klasse in.

Ingezonden Bericht

LOOSDRECHT NAAR DE EERSTE KLASSE!!

In een zinderende wedstrijd heeft Loosdrecht afgelopen zaterdag het zo goed als onmogelijke gepresteerd. Na twee eerdere kampioenschappen heeft de ploeg nu via het winnen van de nacompetitie een plek in de eerste klasse weten te bemachtigen.

Grote blijdschap bij de Loosdrecht aanhang.

De overwinning tegen HCSC kwam niet bepaald vanzelf tot stand. Penalty's moesten de beslissing geven nadat zowel in de reguliere speeltijd (1-1) als in de verlenging (2-2) geen beslissing was gevallen en die viel dus uit in het voordeel van Loosdrecht.

Onder een geweldige ambiance (talrijk mee afgereisde supporters, vuurwerk) moest Loosdrecht afgelopen zaterdag op neutraal terrein in Edam de finalewedstrijd spelen en wel tegen HCSC. Een wedstrijd die erop of eronder betekende en dat besef was daar. Zowel HCSC als Loosdrecht gaven alles. Met bij vlagen goed voetbal, en daarnaast veel strijd werd gevochten voor elke meter. Kansjes ontstonden, zowel voor Loosdrecht via met name Julian Bonaparte maar ook HCSC was gevaarlijk en scoorde uiteindelijk ook als eerste. Een vrije bal werd ingekopt en de 1-0 was daar. Deze stand was ook de ruststand en er moest dus iets gebeuren.

Met een iets aanvallender concept werd daarom de tweede helft gestart. Het had succes. Loosdrecht zette druk en kreeg kansen. Geweldige kansen die echter goed werden gepareerd door de goalie van HCSC. Ook op een vrije schietkans van Johan Krottje had hij nog een antwoord maar in tweede instantie was het wel raak en een gelijke stand stond weer op de borden en ook na negentig minuten was dit nog het geval. Verlengen dus en het was Loosdrecht dat toen ook de kansen kregen. Een penalty brak uiteindelijk de ban. Julian Bonaparte werd gevloerd en Barry Dietz schoot feilloos binnen. Vanaf dat moment zette HCSC alles op alles, ging met volle overtuiging in de aanval. Maar Loosdrecht wist niet van wijken. Met een geweldige winnaarsmentaliteit ging een ieder tot het gaatje maar het kon uiteindelijk niet voorkomen dat de 2-2 kon worden binnengeschoten.

De stand weer gelijk en de verlenging ten einde. Penalty's dus, liefst zeven in getal. Dietz, Akchich, Warners, Rozeboom, Bonaparte, Schrumph en Berkenbosch schoten allemaal raak. En toen een speler van HSCS hun zevende mistte was het pleit beslecht.

Loosdrecht won de wedstrijd en mocht een groot feest gaan vieren. En dat is aardig gelukt.

De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind 16º Naar volgende bericht