Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht: naar 1e Klasse?

Loosdrecht, 14 mei 2006

Loosdrecht zette gisteren de eerste stap op weg naar een plek in de eerste klasse.

Ingezonden Bericht

Loosdrecht zet eerste stap.

In een zeer spannende en attractieve wedstrijd heeft Loosdrecht zich geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. Via een goal in de eerste en een goal in de tweede helft in de blessuretijd van onze spits Julian Bonaparte was de marge van een goal verschil een feit. Daardoor mag het volgende week aantreden tegen Valleivogels.

De eerste wedstrijd uit tegen ZOB eindigde nog in een 1-1 stand. Daarom moest er nu thuis gewonnen worden. Bij een gelijke stand zouden er direct penalty's volgen. Loosdrecht startte furieus, was vast van plan de wedstrijd naar zich toe te trekken. Via een werkelijk subliem uitgevoerde afspraak stond de 1-0 al na een kwartier op het scorebord. De zeer sterk spelende Said Akchich liet zijn tegenstander achter zich en met een afgemeten voorzet bediende hij Julian Bonaparte die na een eerste redding van de keeper hem in tweede instantie kansloos liet. ZOB was wakker en kwam na de goal ook beter in het spel en scoorde zowaar. Een corner werd via een verdediger van Loosdrecht binnengeknikt en de beide ploegen stonden weer op gelijke hoogte. Loosdrecht had het zwaar na de 1-1, was duidelijk even aangeslagen maar gaf daarentegen niet veel weg.

Na de rust in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen bestreden elkaar uiterst sportief maar echt hoogstaand was het niet. Maar gaandeweg de tweede helft trok Loosdrecht het initiatief weer naar zich toe. Kansen ontstonden, de grootste in de vorm van een penalty die werd gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter nadat Emile Warners werd gevloerd in de zestien meter. De penalty werd echter gestopt door de keeper die nadien ook nog enkele malen goed in de weg lag. Zou het dan weer gelijk eindigen zodat de loterij penalty's een beslissing moest forceren. Julian Bonaparte dacht daar anders over. Nadat hij twee keer net naast had geschoten en ook Barry Dietz met een geweldige pegel nog een keer het doel op een haar na had gemist slalomde hij reeds in blessuretijd door de verdediging van ZOB, zijn laatste krachten benuttend en met een tegendraads ingeschoten bal voltrok hij het vonnis. De 2-1 voorsprong was daar en niet veel later na het laatste fluitsignaal ook de einduitslag. Daarmee plaatst Loosdrecht zich voor de volgende ronde en speelt het eerst zaterdag uit en dan de donderdag erna op hemelvaartsdag thuis tegen de nummer tien uit de eerste klasse te weten Valleivogels.

Klik hier voor alle foto's die Jolanda Buijs maakte.