Rik Jungmann

---

IJsclub Onderling Genoegen
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

IJs is Onbetrouwbaar

Kortenhoef, 29 januari 2006

IJsclub Onderling Genoegen in Kortenhoef deelt mee dat het ijs nog onbetrouwbaar is. Dus, ondanks de zon en de harde noordooster nog even geduld.

Op smalle slootjes wordt hier en daar geschaatst. Op de ijsbaan van de Kortenhoefse IJsclub Onderling Genoegen kan nog niet geschaatst worden. Het ijs op de ijsbaan en op de Kortenhoefsepolder is absoluut nog onbetrouwbaar en dus levensgevaarlijk, de dikte van het ijs is tussen de 4 en 5 cm. De dikte die nodig is om de ijsbaan te kunnen openen is minimaal 11 cm.

Graag melden.

Hierbij tevens het verzoek ook aan de andere ijsbanen in Wijdemeren om ons te laten weten wat de stand van zaken is. Wij zullen daar melding van maken. U kunt uw melding doen met de knop "reageer" linksboven dit bericht.

Weerstation De Arend

Voor de meest actuele gegevens over het weer en het ijs in Kortenhoef en Ankeveen kunt u ook terecht bij weerstation De Arend van Jos Werhoven. Hij verzorgt onder andere een gefilmd weerbericht op streaming video. Een aanrader. Ook daar kunt u zien dat het nog flink moet doorvriezen wil het wat worden met het ijs. Gezeten voor een enorm windwak is de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen. Nog 2 tot 3 nachten strenge vorst zijn er volgens hem nodig.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Harde wind Naar volgende bericht