Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuws van Dorpsbelangen

Wijdemeren, 19 januari 2006

Dorpsbelangen Wijdemeren publiceert een verkiezingscolumn in de lokale media onder de naam "Nieuws van Dorpsbelangen".

Ingezonden Bericht

Nieuws van Dorpsbelangen

Mooie woorden, maar wat koop je ervoor?

De gemeente heeft een woonvisie ontwikkeld met als resultaat, dat er conclusies in staan die we allang wisten. En, zo schrijft de gemeente als commentaar, we hebben geen mankracht om iets te ondernemen, geen geld om het uit te voeren en geen grond om iets te bouwen. Tel uit je winst. Dag woonvisie, weggegooid geld en weg ook met gewekte verwachtingen.

Mooie woorden, maar wat koop je er voor?

Zo'n beetje alle politieke partijen schrijven in hun verkiezingsprogramma's stevige taal over betaalbare woningen voor jongeren en senioren, maar je kan ervan uitgaan dat het, net als vier jaar geleden, bij die loze woorden blijft. Niemand steekt een poot uit, niemand durft de kat de bel aan te binden en dus is de kwalificatie "verlakkerij" best op zijn plaats. Toegegeven, de oplossing is niet eenvoudig, maar wat heb je dit soort geleuter, dat de mensen een rad voor ogen draait.

Kunnen er in Wijdemeren nog betaalbare woningen worden gebouwd?

Dorpsbelangen Wijdemeren wil wel eens weten wat een discussie daarover met woningbouwcoöperaties oplevert. Daarom is er op 7 februari a.s. in De Herberg in Nederhorst den Berg een politiek café waar afgevaardigden van de Alliantie Gooi en Vechtstreek ( Ite Smit) en Gooi en Vechtstreek (Piet Ambachtsheer) misschien een oplossing zullen aanbieden.
Er bestaan bij een aantal woningbouwcoöperaties revolutionaire plannen om beter in te spelen op de vraag van de markt zoals dat heet. Gemeenten zullen dan waarschijnlijk wel een veer moeten laten en moeten afzien van miljoenen winsten op woningbouwplannen.
Wijdemeren pakte op de Zuidsingel in Kortenhoef best wel een paar miljoen. Dat had beter in betaalbare huizen kunnen worden gestoken.

Maar ja, mooie woorden zijn kosteloos verkrijgbaar. Alleen koop je er niks voor.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht